| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
banchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 10, 2008 14:35 Заглавие: Малко помощ за PLC на OMRON |
|
|
Става въпрос за PLC нa omron C40H-C60R-DE. Търса документация за него , както и софтуер,чрез който да го програмирам.Ако някой има и кабел с който е програмирал такова животно а сега не му трябва да ми се обади .Ето и снимка на устройството
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
iavor4o Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 11, 2008 18:18 Заглавие: |
|
|
| Златен си а със syswin ли се програмира от къде да го дръпна нещо не го намирам из нета? |
|
|
 |
Комбинатор Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 11, 2008 19:09 Заглавие: |
|
|
Работил съм с Ладер диаграми само за диагностика на системи FujisuFanuk, и според мен не е толкова лесно да се програмира
това чудо,(е при подходящ софтуер да разклатиш някои I/O...)
Трябва да имаш много добри познания. Има още много неща дето липсват, за да стане някоя CNC машина.Само с това не може да се направи нищо. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 11, 2008 19:22 Заглавие: |
|
|
| Е чак до CNC машина надали ще стигна, обаче аз съм програмирал чрез клавиатура такъв идеята ми е дори да не е с ладер диаграма може и код да пиша не е проблем въпроса е да вкарам по някакъв начин програмата вътре. Относно това, че е трудно от личен опит знам, че няма лесно но ако се отказвам лесно небих се научил никога.Смятам, че мога да науча доста неща при играта с тази машинка. |
|
|
 |
Комбинатор Опитен потребител

|
|
|
 |
alexandro28 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 12, 2008 18:26 Заглавие: |
|
|
| Комбинатор написа: | ...
Ще ти трябва задължително нещо такова |
И защо задължително му трябва операторски панел не се сещам? | banchev написа: | | Е чак до CNC машина надали ще стигна, ..... |
Ти хубаво имаш идеи ,друго е производителят кви идеи за развойна среда и програмен код е имал . Програма за програмируем логически контролер се пише със специализиран софтуер ,езиците са няколко (Lader,FBD,STL) -омрона е на ладер и кабел за комуникация ти требва .Начина за вкарване на програмата е един-комуникационен кабел ( за модела). _________________ Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 12, 2008 18:42 Заглавие: |
|
|
И аз не се сещам за оиператорския панел защо ми трябва . Искаш да кажеш, че по сериния порт няма да мога да му вкарам програма?Аз мисла, че трябва да успея по сериен порт да вкарам програмата тоест по RS232. Трябва ми обслужващата програма и дърт компютър от сорта на 486 или Р2. Защото повечето програми не тръгват на съвремени компютри.От прочетеното из интернет разбрах, че програмата за OMRON е SYSWIN всичко ОК намерих версия ама на италиански търса подобна на английски. Иначе ето и схемата на кабела за връзка.
 |
|
|
 |
alexandro28 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 12, 2008 20:28 Заглавие: |
|
|
Разбира се ,че през серийният порт ще го програмираш, но в случая RS232 е хардуерният стандарт на комуникация ,а зада осъществиш комуникация с контролера ти требе комуникационен протокол ,драйвери.
Е всичко това го има в софтуера за програмиране.Не е задължително компа да е стара бангия .С конвертор USB to rs232 става безгрижно (поне аз ползвам такъм когато ми се налага да се конектна към контролер по сериен порт).Не ми се е налагало да ползвам точно този софтуер ,но принципа на програмиране с всички софтове за PLC-та е аналогичен , с малко четене на хелпове стават нещата.Пиши на лични ако имаш други въпроси да не пълним форума излишно. _________________ Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 26, 2008 13:28 Заглавие: |
|
|
| Нямам успех немога да се свържа с кабела по тази схема и това е.Някой има ли ? SYSWIN да ми даде?Или оригинален кабел щото явно аз неправя нещо като хората. |
|
|
 |
|