| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
infineon Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 12, 2008 21:25 Заглавие: Търся схема на DC- DC инвертор 12 към 19 волта |
|
|
Здравейте търся схема чрез която да си захранвам лаптопа в колата.
Необходимо е да се повиши напрежението от 12-14 волта на 19 волта с ток около 3.4 ампера и изходното напрежение да е стабилно.
предполагам че е най удачно да се реализира с импулсно захранване за да се достигне по високо КПД.
Ако някой има схема на подобно нещо нека да даде че нямам време да се захвана да разработвам сам, да не откривам пак топлата вода
Моля да не ми предлагате да си купя готов или да ползвам UPS в колата.
Чакам отговори.
С уважение. Д. Начев |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Авг 12, 2008 22:32 Заглавие: Re: Търся схема на DC- DC инвертор 12 към 19 волта |
|
|
И аз търся но всички който съм виждал са до 1А а то поне при мен трябват 4А! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com
Последната промяна е направена от DJ69VN на Сря Авг 13, 2008 0:00; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
valentin subashov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 12, 2008 23:12 Заглавие: |
|
|
| Въпреки че си написал че не искаш готов,бих ти препоръчал да си го купиш.В "Комет" има за изходен ток 3,15 А и струваше около 26 лева.Сам си прецени дали си струва да си правиш. |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 13, 2008 8:07 Заглавие: Re: Търся схема на DC- DC инвертор 12 към 19 волта |
|
|
| infineon написа: | .....че нямам време да се захвана да разработвам сам, да не откривам пак топлата вода .....
Моля да не ми предлагате да си купя готов.... |
Двете твърдения се изключват взаимно
НЯМА схема, която я взимаш отнякъде, сглобяваш я първия път и работи по-добре от това което може да се купи. Проектиране, конструиране, оживяване на прототип на подобна схема от МНОГО ОПИТЕН човек струва поне 30-40 раб.часа. Това е МНОГО повече от 26лв.
Разбирам че не е с цел "за науката", явно не е цел и цената. Ако имаш някакви конкретни съображения за да не е готово и същевременно да не откриваш топлата вода - сподели, тук има достатъчно компетентни хора, които биха дали по-добър съвет.
Твърдо смятам че е много по-лесно за конкретния случай да се вземе готово решение и евентуално да му се отстранят някои "ахилесови пети", ако се смята че има такива. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
Grifi Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 13, 2008 9:06 Заглавие: |
|
|
Здравейте, подкрепям всичко казано до тук!
Приемам обаче, че човека наистина държи да си го направи.
Порових в нета, открих това: http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=print:48:2941
От там е извадено това: http://www.danaanna.com/mvs/vb6/LaptopPSU.pdf
Нито аз, нито някой, би ти отговарял на въпроси "Как да започна от нула?" или "Защо ми горят транзисторите на това чудо?", "Какъв трансформатор, колко навивки, откъде да купя ..." |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 13, 2008 15:26 Заглавие: |
|
|
Не се връзвай на подобни глупости! Транзистора го дават 2W/3A и не може да извадиш 100W. Да не говорим за филтрите в кибритена кутийка.
Тук схемата е доста по-солидна, транзистора е 200W/74A, филтрите са над 20 000мF и предполагам, че няма да имаш проблем както с мощността(100W), така и с тока(5A). |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 13, 2008 15:32 Заглавие: |
|
|
Аз мисля да правя 2 рата!Тя 1вата найстина мн.малка изглежда...особено с тоя смешния дросел Аз ще я ползвам на 3,5А мах,освен това чипа е евтин и добър, транзистора не съм му гледал цената но като цяло ми допада само трябва дросела да измисля.... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
|
|
 |
|