| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Авг 20, 2008 21:34 Заглавие: Въпрос за реализация на схема |
|
|
Поставям въпроса като лаик,но просто нямам време да измислям схеми защото работата ме натиска.Обръщам се към хората ,които имат повече време и обичат да си "блъскат" главите.Та ситуацията е следната:
Имаме бутон и с неговото наискане трябтъва да се задейства реле(за около 1-2 секунди.След това релето се изключва.След около 2 минути релето пак трябва да се включи за оклоло 1-2 секунди(само без команда от бутона).През времето на тези 2 минути дори да се натиска бутона произволен брой пъти релето не трябва да сработва.
Това е задачата.Ако някой му се занимава-моля да помогне.Благодаря _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 20, 2008 21:56 Заглавие: |
|
|
Продават готови импулсни релета. Имат по десетина режима на работа. Има и такива с вход "старт". От един от изходите на релето подаваш пак на старт. Т.е., на теб ти трябва релето да изпълни следната последователност. Старт > Затваряне > Изчакване 2 секунди > отваряне > изчакване 2 минути > Затваряне ... и т.н.
Не се сърди, но така си подал питането. Веднъж натискаш бутона и матракуцията бачка без спирачка. Точно като социалния плакат в махалата. Кула, топкъ, дечурлига, пепеяк след кулатъ, следи от каучук по асфалто .. и най-отдолу с големи букви пише "Чевале нанайси феродо!" _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 20, 2008 22:26 Заглавие: |
|
|
Може и както казва Ваклин но лично аз бих го направил с контролерче програмката се пише за 2 минути  |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Авг 21, 2008 8:17 Заглавие: |
|
|
То че може да се направи с контролерче и програмка ми е ясно.Но няма кой да напише тази програмка.Това ми трябва за лично ползване(за в къщи).Ако е за серийно производство-ще се напъна.Ама нали на обущаря обувките му скъсани все-та за това...... _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 21, 2008 8:22 Заглавие: |
|
|
Аз бих го направил с два таймера 555 като чакащи мултивибратори.. може и с един ако не гониш точност, един Д-тригер, който да отброи второто запускане на краткия таймер и след т'ва логика с NAND или подобни за да се ресет-не системата, ама и аз в момента нямам никакво време да го измислям в детайли. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 21, 2008 18:44 Заглавие: |
|
|
Не съм искал да променя мнението си! Искал съм да добавя нови факти с ново съобщение за засилване на психическото въздействие върху четящите.
Се тая ...
Заеби ...
Мога да обясня и в подробности, ако на някой му е интересно. Как за 30 кинта готово изделие с кутия, параметри и нам' к'во си отфърчаме на пикове, таймери и баба му трънкина. Ако на някой от далите идеи му се каже, че се иска от него изделие в кутия с такива и такива параметри на цена от ХХ лева, той ще отбие удара с това, че са малко хиксовете преди лъвъ точка. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 21, 2008 19:01 Заглавие: |
|
|
//Offtopic
Vaklin, айде по-кротко, особенно с тоя каруцарски език дето с гордост го демонстрираш от време на време.
Ставаше дума за по-предният ти пост | Код: | | Пуснато на: Чет Авг 21, 2008 10:57 am | които бяха два един след друг с разлика във времето от 1 минута.
Като си се пресетил нещо, добави го към предния какъв ти е проблема? |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 21, 2008 19:14 Заглавие: |
|
|
ОК.
Няма проблем. Само да уточня. Това не е каруцарски, а Северозападен. Изучава се в района като майчин. Книжовният е факултативно изучаван, само от нуждаещите се. Чрез такива фразеологични форми, се предава цялата дълбока същност на коментираната материя. Препоръчвам го на всички. Изключителна наситеност на изказа, дълбока цветова палитра на възприятията.
И все пак, че ме чопли ... Точно постовете през една минута ги пуснах съвсем съзнателно. Стартирах гугъл. 0.09 секунди търсене негово време и около 10 секунди мое. Това, след като отговорих на ЛС на Тишан, че не знам баш от къде са купувани ползваните от мен релета за време. Около 15 секунди за писане на съобщението. Прескачане на другия таб на операта. Там си седи гугъла. Цъкане на друг произволен линк. Копи. Пейст. Нов пост. С тази цялата галимация исках да споделя, че в рамките на 3 минути човек може да потърси, да поръча и да забрави. А не да ми пише програми, да ми проектира платки и ред подобни.
Дай да ти дам една къща на два етажа с мутвак и два декара двор да поживееш в региона. За 2-3 месеца. Безплатно. Ще започнеш да ме разбираш от четвърт дума. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 21, 2008 19:24 Заглавие: |
|
|
Ако bai_tishan счита, че темата е още актуална - да се обади на лични.
Ще разделя плявата и ще сваля катинара. |
|
|
 |
|