|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пет Дек 21, 2007 12:51 Заглавие: Re: РЕ ИМЛУЛСЕН ЕЛЕКТРОЖЕН |
|
|
| ivan petrov написа: | | Може ли и на мен схемата че ме заинтригува | Pi4 Vanka Prati mi Shemata na TOIA elektrojen ako ima dani za Trafa i draoselite 4e me zaintriguva hte mnogo [email protected]
Пиши на български |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
joda Опитен потребител

|
|
|
 |
linoko Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 22, 2008 14:51 Заглавие: Питане |
|
|
Здравейте приятели,
Прегледах всички постове и аз като вас съв се навил са си правя такова нещо, но преди това имам идея да модернизирам един обикновен електрожен та по тоя повод имам въпроси. И така:
- имам идея да го направя на телоподаващо с малко електроника.
- смятате ли че ще стане или е необходимо да си навивам нов силов траф.
За сега толкова с въпросите дано някой ми отговори
С уважение Линоко |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 22, 2008 20:13 Заглавие: |
|
|
Трафа на електрожена има мека характеристика. Т.е. при натоварване напрежението пада. За телоподаващо трябва траф с твърда характеристика - да държи напрежението при натоварване. За телоподаващо трябва или тороид или Ш-образен. Става и с П-образен но мощността му ще трябва да е значително по-голяма за да не пада напрежението. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
valioman Опитен потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|