Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Телевизор ELITE14ES31след вкючване 1минута светва екрана

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pana
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 27, 2008 6:07    Заглавие: Телевизор ELITE14ES31след вкючване 1минута светва екрана Отговорете с цитат

Телевизора е за ремонт при мен имаше проблеми с вертикалната развивка и захранвнето и . Оправи се работи но ми прави впечатление че трябва да го чакам повечко да тръгне .Точна такова ми попада за пръв път гледам по схемата има проверка за тока на кинескопа вероятно го тества ама толкова дълго че да ми прави впечатление чак? Около минута трябва да го чакам но като включи работи няма и признак за слаб кинескоп . Моля ако на някой от колегите е имал такъв проблем да се обади .Или това е нормално за този модел TV .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Сря Авг 27, 2008 7:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Електролитите в захранването на вертикала. А вероятно и други.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
takiev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: StaraZagora

МнениеПуснато на: Чет Авг 28, 2008 19:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако във веригата на отоплението има резистор 1-2 ом, даи го на
късо и виж за колко време ще светне киното.
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Чет Авг 28, 2008 20:18    Заглавие: Отговорете с цитат

pana написа:
Точно тях двата смених за плюса и минуса чипа може би беше здрав но не ми се връщаше беше късно вчера и нямах нови по 100мф сложих му по 220 и кондензатора между 3 краче и диода и той беше зле и него го смених той е точно 100мф.Едва открих един. Имаше и други които се бяха надули отгоре направо във вторичната страна на импулсното за 12 в за 24в но те са точни за тях имах нови със същата стойност прави ми още впечатление че и говора идва изведнаж и след това всичко е о кей

Кой знае защо питащия оня ден ми го пусна на лично. Отговорите трябва да се пишат публично в темата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
pana
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 28, 2008 21:35    Заглавие: Tv ELITE закъснява с включването Отговорете с цитат

Забележката за личното съобщение ще я имам предвид друг път за съжаление собственикът на телевизора се оказа много нетърпелив и пожела да си го вземе в това състояние и нямаше какво да го правя и му го дадох така.Може би трябваше да му мерна с осцилоскопа отоплението но ще го имам предвид друг път той е съсед и няма къде да ходи все някой ден пак ще дойде . В случая аз предполагах да не би ТХО да не може да зареди кондензаторите защото сложих 2бр. по 220мф вместо 100мф ама пък чак толкова . Иначе апарата си работеше чудно като тръгне .
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Чет Авг 28, 2008 21:40    Заглавие: Re: Tv ELITE закъснява с включването Отговорете с цитат

pana написа:
В случая аз предполагах да не би ТХО да не може да зареди кондензаторите защото сложих 2бр. по 220мф вместо 100мф ама пък чак толкова .

Ей тука вече си за совалката.....
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети