Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Японски хипер-инверторен климатик
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
leovo
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Сря Авг 27, 2008 19:28    Заглавие: Японски хипер-инверторен климатик Отговорете с цитат

Здравейте!
Искам да купя японски хипер-инверторен нискотемпературен климатик за стая: 13 кв.м (38 куб.м) с ПВЦ-дограма (прозорец 2,5 кв.м) и вътрешна изолация (стиропор), западно изложение.
Кой модел да избера?

"DAIKIN" Модел: F22 HTNS
Охладителна мощност: 0.5 - 2.8 kW
Отоплителна мощност: 0.5 - 3.2 kW
Cop: 5.28
Цена: 1200лв.

"DAIKIN" Модел: F22 JTNS-W(C)
Охладителна мощност: 0.5 - 3.2 kW
Отоплителна мощност: 0.5 - 4.2 kW
Cop: 5.29
Енергиен клас: А
Цена: 1250лв.

"FUJITSU" Модел: АS-Е22S
Охладителна мощност: 0.9 - 3.0 kW
Отоплителна мощност: 0.9 - 3.6 kW
Енергиен клас: А
Цена: 1200лв.

"SANYO" Модел: SAP-DK22T
Охладителна мощност: 0.3 - 3.0 kW
Отоплителна мощност: 0.3 - 4.7 kW
Cop: 5.38
Цена: 1320лв.

"Sharp" Модел: AC-225FC
Охладителна мощност: 0.8 - 2.6 kW
Отоплителна мощност: 0.8 - 3.6 kW
Енергиен клас: АAA
Цена: 1100лв.

Последната промяна е направена от leovo на Сря Авг 27, 2008 20:00; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Сря Авг 27, 2008 19:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Нито един от всичките. Това са японски климатици за тяхната мрежа 100V, внесени по неофициални канали и неосигурени с резервни части.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
wqep
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 02, 2008 20:30    Заглавие: Re: Японски хипер-инверторен климатик Отговорете с цитат

И аз искам такъв климатик на такава цена.И понейе съм будала ще си купя това:
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=210
Моделите и марките дето си нахвърлял са ценово много привлекателн,но нали ще искаме да го ползваме и догодина.Такава вещ не се купува за един сезон
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
пламенхар
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: софия

МнениеПуснато на: Вто Сеп 02, 2008 20:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Е и ЧЕЗ като ви пусне едно токово ударче ще ви питам къде отиват тези суми.На мен ми отидоха в небитието климатично 2 броя за 2 години!
И то скъпи.Затова до 500-600 лв.за да не си скубите косите като мен.
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Вто Сеп 02, 2008 21:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Всеки купува това,за което му стигат парите.DAIKIN e върхът,съгласен съм,но,уви,не мога да си го позволя!Имам OSAKA 12 DJ-ъглов,който три години не ме е подвел и за минута при температури отвън -20 и надолу.Доволен съм.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Вто Сеп 02, 2008 21:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix написа:
....Имам OSAKA 12 DJ-ъглов,който три години не ме е подвел и за минута при температури отвън -20 и надолу.Доволен съм.

И аз имам инверторен Osaka 9-ка . Че топли - топли перфектно , обаче след втората зима бръмчи сякаш излита самолет . Ползвах го и това лято , но не знам дали ще изкара и зимата Confused . Смятам че е компресора и ще го ползвам до отказ Evil or Very Mad или докато съседите им писне да търпят .
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Вто Сеп 02, 2008 23:42    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз имам OSAKA 12-ка инвертор, 2 годишен е и не трака.. много съм доволен като гледам комшиите с техните няма да казвам какви марки..
Найстина DAIKIN-а са мн напред нооо 3 пъти по скъм от OSAKA-та и другите в тоя клас!По отношение на еон и чез.. Имат си оправия.В 3дневен срок пускаш жалба..ако не стане по лесния начин става по трудния с адвокат!Аз 2 пъти ги изръсих не че се гордея но все пак на такива не им пускам аванта, а все пак бяха мноого пари!А колега твоята OSAKA която дрънкала нз дали е компресор.. но на вънщното тяло задната решетка както и предната ги погледни данеби да са се разхлабили или нз,неми се вярва да е компресор по-скоро лагер на вентилатора или някъде нещо опира. На наскоро на един колега му слагаха OSAKA и техника не му сложи задната решетка Shocked и колегата го питал защо?Той му отговорил - да не ме викате пак, че много дрънчи!

Exclamation Arrow Коригирал съм ти поста.Имена на марки се пишат на родния им език във всички раздели и за каквато и тематика да става на въпрос-без изключение Exclamation Още повече че на тебе специално за 3ти път ти правя подобна забележка Evil or Very Mad
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 03, 2008 9:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Айде сига флуд. Никой не ви пита какво имате. Ако питащия има интерес - да пише на лично за отключване.

Добавено от Божилов-
По молба на питащия-отключвам темата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
leovo
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пон Сеп 15, 2008 11:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Отказах се от услугите на фирма от Асеновград, защото те не искат да монтират само един климатик а пращат го с куриер. Не искам да търся монтажници и трансформатор.
Намерих друга фирма, от Варна, които ще дойдат и ще направят монтаж (гаранцията - 3 години).

Трябва да направя избор между долупосочени климатици (http://www.termo-klima.com/bul/grupa.php?group_id=4):
1. "SANYO" - ZK22U
2. "National Panasonic" - CS-227TB
3. "Daikin" - F22HTNS
4. "Toshiba" - RAS-2217D
5. "SHARP" - AY-T22SBC
6. " Hitachi" - RAS-LJS 22 W

Моля, помогнете ми да избера климатик.
Благодаря!
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 15, 2008 14:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Нагоре ти написах нещо, но ти не вдяваш и си знаеш твоето. Да беше прочел малко назад темата от другия форум:
Цитат:
Обърнете внимание, че при COP 5.75 те се опитват да ни убедят, че суперскъп "хиперинверторен" климатик с реална КОНСУМАЦИЯ от макс 0.45 киловата отдавал реални до 4.7 киловата, което е COP дори над 10. АБСОЛЮТНА ПОДИГРАВКА!!! Елементарна сметка показва, че при COP 5.75 и консумирана мощност от 0.45 киловата този климатик може да отдава максимум 2.59 киловата, което е недостатъчно дори за 15 - 20 квадрата, а те го препоръчват за квадратура между 25 и 35 квадрата! СМЯХ!!!
За тези пари ще си купиш 3 климатика. Погледни и дистанционното, ще го разбереш ли като е цялото в йероглифи? И като сложиш трансформатор рекламирания COP съвсем няма да е същия.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 1 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети