| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 29, 2008 20:32 Заглавие: |
|
|
Служат за да предпазят спойката от възникване на пукнатини-особено за едри,тежки детайли,такива закрепени на радиатори или подложени на механични напрежения.
А меренето на "вътрешните съпротивления" на чип със стрелкови уред не е добра идея.
Да си сложи осцилоскопа на изхода и ще разбере дали е жив или не е... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 29, 2008 20:43 Заглавие: |
|
|
Ако е за това,макар че на Тр. колко ли е тежък , голяма грешка страшно много разпукани втулки и в повечето случаи едва видими заради щанцата крачето е запоено във втулката а тя самата е разпукана в отвора на платката,за мен това е грешно решение. |
|
|
 |
nia Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 29, 2008 20:53 Заглавие: |
|
|
| old4 написа: | Ако е за това,макар че на Тр. колко ли е тежък , голяма грешка страшно много разпукани втулки и в повечето случаи едва видими заради щанцата крачето е запоено във втулката а тя самата е разпукана в отвора на платката,за мен това е грешно решение. |
Много лесно се отпоява дори и ТХО, но трябва да се ,духа,  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 29, 2008 20:54 Заглавие: |
|
|
Със смукане става също . |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 29, 2008 20:58 Заглавие: |
|
|
//offtopic
То и електролитите обикновено не са тежки но все едно не си виждал кръгчета около спойките им...Сигурно са и по-леки от един транзистор.
В първите Daewoo CP375 бяха без метализация и съм виждал спукани спойки на 2SD2499-като направиш сметка че там няма и радиатор...А обикновенно в телевизорите има и радиатор-телевизора се мести,вибрации,звука се набримчва и т.н.
Въобще не е глупаво решение-факта че го прилагат 100% от производителите е показателен.Само можеш да сравниш шаситата на Grundig преди да почнат да ги слагат,колко идваха за спойки на съединителя на ОС (че някои се и палеха) и що в новите шасита този проблем го няма... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Пет Авг 29, 2008 21:03; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 29, 2008 21:00 Заглавие: |
|
|
Само си мислите че е лесно точно за тоя модел втулки. Тя е със "законтряне" Напред дава да пъхаш, назад не дава. Не е като на ТХО-то. Доста пъти ми се е налагало да сменявам тоя транзистор. Обикновенно го вадя заедно с втулката. Най много 2-3пъти да съм успял да си остане на место. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
nia Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 29, 2008 21:04 Заглавие: |
|
|
| Да готин майтап,но old4 е много прав най коварните лоши контакти са именно в капсолования монтаж,между фолиото и капсата. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 29, 2008 21:06 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Тя е със "законтряне" |
Там е такава,но като цяло си е.............
А Nia е абсолютно прав ,правилното е да се каже (капса) |
|
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 30, 2008 8:52 Заглавие: |
|
|
Съмнява ме така наречената капса да е поставена с цел механично укрепване най малкото заради формата и, а и защо е само на централния крак на транзистора.
Всъщтност има логика, подложката на транзитора е изведена на средния крак, респективно температурата на тази спойка ще е най висока при работа, от там и по бързо стареене. Самата спойка изпълнена с такава втулка (капса) ще подобри топлоотдаването към фолиото.
Остава въпроса с фомата на полата на капсата, не обърнах внимание накъде е насочен израстъка. Опитах да го снимам но макрото не ми е добро, а не ми се чертае.  _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 30, 2008 9:19 Заглавие: |
|
|
Телевизора да не би да тръгна че се хванахте за втулката,капсата или както му викат там .Със или без нея все тая,другото като не работи. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|