| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 16, 2005 13:04 Заглавие: TV- JVC C21T1. За смяна на тунера |
|
|
Оригиналният тунер е цифров- СЕЕМ532. Колеги моля дайте информация с какъв хипербанд тунер може да се замени . Благодаря предварително. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 16, 2005 13:10 Заглавие: |
|
|
Този тунер с отделните 5 малки извода в края ли беше ? _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 16, 2005 13:14 Заглавие: |
|
|
Да Noel, с 6 допълнителни извода в задната част на тунера е. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 16, 2005 13:32 Заглавие: |
|
|
Аз слагам обикновен хипербанд , но двата трявба да работят паралелно. Прекъсваш изхода на високата честота и го свързваш с допълнителния / съответно входа е на допълнителния / .
Управлението взимаш от оргиналния. Работят и до сега Може да се наложи малко да си поиграеш с варикапното .
Успех! _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Joniks-serviz Опитен потребител

Регистриран на: 10 Сеп 2004 Мнения: 352 Местожителство: България-Пловдив
|
Пуснато на: Сря Фев 16, 2005 13:38 Заглавие: |
|
|
Като го направиш така има и още нещо.Отиваш в сервизния режим и изключваш АДЧ а настройката на програмите правиш с финната настройка иначе пропуска програми  _________________ РЕМОНТ НА ТЕЛЕВИЗОРИ,LCD,PLASMA,АУДИО И ВИДЕО,ЛАПТОПИ- ТОТАЛЕН РЕМОНТ,ИГРАЛНИ КОНЗОЛИ- X-BOX,PS3, BGA-REBALLING,КОМПЮТРИ И ПЕРИФЕРИЯ,LCD МОНИТОРИ,GSM,ДИГИТАЛНИ ФОТОАПАРАТИ,ВИДЕОКАМЕРИ,МИКРОВЪЛНОВИ ПЕЧКИ, КЛИМАТИЦИ, ЗАРЕЖДАНЕ НА АВТОКЛИМАТИЦИ. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 16, 2005 15:04 Заглавие: |
|
|
А аз те съветвам да прецениш внимателно клиента си преди да се захванеш  |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 16, 2005 15:13 Заглавие: |
|
|
Стига с това ТНТМ...Купи нов ,смени го и ОК...Малко е по-скъпичък,но за качество се плаща...  _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 16, 2005 15:28 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички които се отзоваха по темата. Засега ще проверя цената на новия тунер и ще я дискутирам с клиента. Ако се наложи да използвам метода на Noel и срещна трудности отново ще разчитам на вас. Желая ви лека и удачна работа. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 16, 2005 17:04 Заглавие: |
|
|
Преди около две години питах в Роял Сервиз за замяната на тунера. Той е със селекция по честота и се управлява директно от процесора на Mitsubishi - M37102M8-548SP. Сервизният специалист ми разви разни теории, че дори да си смениш тунера със подобен тип, то трябвало и да смениш процесора, който тогава беше към 85$!!!, поради ограничения честотен диапазон за търсене. Направо ме посъветва да си купим (в службата) едно видео със хипербанд. Щяло да ни излезе по-евтино.
След два месеца TV се скапа> Едва го подкарахме и спряхме да си мислим въобще за нов тунер. Това е модел от 1991 година и дори кинескопа му от HITACHI вече взе да сдава багажа! |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 16, 2005 17:17 Заглавие: |
|
|
| Лично Таньо(от Роялците) ,се беше захванал с това и не го беше докарал до никъде.Наистина стария процесор не може да управлява новия тунер. |
|
|
 |
|