| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fontis Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 14:06 Заглавие: Обратна връзка |
|
|
Здравейте!
Имам нужда от малко помощ! Захранвам усливател 2х20W с акумулатор 12 V. Усилвателят работи с напрежение 12 - 18 V. Използвам само единият му канал. От същия този акумулатор захранвам mp3 плейар като между mp3-то и акумулатора имам понижаващо устройство, което ми намаля напрежението на 1,5 V. При такова свързване от високоговорителчето се чува ужасно пукане, шумене и съскане и някъде помежду тях се чува звука, който очаквам. Пробвах да захраня mp3-то с батерия от 9 V през понижаващото устройство и всичко си е ОК. От това предполагам, че се получава ОВ и незнам как да я премахна защото искам да захранвам всичко от акумулатора.
Благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 14:37 Заглавие: |
|
|
| ПОнижаващото устройство с какви елементи е? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 16:13 Заглавие: |
|
|
| 1 маса от захр устройство ,втора от сигналния кабел към усилвателя -много блуждаещи смущения по тях . Откачи едната или другата маса и виж дали ще се оправи. |
|
|
 |
Borislav Dimitrov Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 16:14 Заглавие: |
|
|
С импулсен преобразувател си решаваш проблема радикално .... разделяш галванично акумулатора от усилвателя и MP3 плеъра. Можеш да си повишиш и захранващото напрежение за усилвателя, ако искаш да изкараш по-голяма мощност. _________________ http://www.processmodeling.org/ |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 17:13 Заглавие: |
|
|
| Borislav Dimitrov написа: | | С импулсен преобразувател си решаваш проблема радикално ... |
С ГАЛВАНИЧНО разделен такъв и е по-добре да е на плейъера, защото има по-малка консумация и като цяло е по-чувстявителното нещо.
Ако разделиш усилвателя, всяка утечка от него към корпуса на колата ще минава само през аудио-масата и проблемът даже може да се задълбочи! _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
Borislav Dimitrov Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 17:49 Заглавие: |
|
|
Да… прав си. Лично аз бих разделил и двете. Това имах в предвид, ако не съм се изразил достатъчно ясно. _________________ http://www.processmodeling.org/ |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 21:29 Заглавие: |
|
|
Едното трябва да е заемено някъде. Най-удобно е усилвателя по захранваща маса. Няма да ти се налага да слагаш 200-300W конвертор или колкото там беше... дори и 50W да е - пак не малко.. и няма смисъл.
Нещо 5-ватово галв. развързано за плейъра и си свиркаш доволен .... при условие че той е с пластмасов корпус и няма да се допира някъде до шаси.
П.С. Към питащия: Похвално! Много правилно си се ориентирал за теста с батерията!  _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
|