| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
master_sas Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 20:37 Заглавие: TV GOLDSTAR CKT-4742 не пали или по-скоро 30/1 |
|
|
Здравейте колеги, аз рядко се занимавам с ремонт на ТВ и в случая става въпрос за домашния ми телевизор - един стар GOLDSTAR CKT-4742 14". Става въпрос за следното: сегмента от индикацията която показва че е в режим на готовност свети .. в момента в който натисна бутон от дистанционното или бутона за on/off, запалва за част от секундата след което изключва .. ако натиска 20-30 пъти бутона, запалва коректно и заработва нормално ..
.. опитах като включих лампа към 100-те волта и разкачих захранването към ХО за та тесвам захранването, в момента на включването лапмата пресветва по същия начин по който телевизора ..влючих я и преди релето - свети си коренкто .. изглежа захранването се държи добре .. намерих схема .. опитах и като разкачих 5-ти извод на процесора има едно 100 ома като си мислех че процесора гаси като запушва транзистора който управлява релето . .спря да се пали от дистанционното което е нормално но от бутона пак е същата работа
моля за съвет
Александър - Варна |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 20:47 Заглавие: |
|
|
| Като за начало защо не му смениш кондензаторите ,в топлата и в студената част.Сигурно нямате осцилоскоп? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 20:52 Заглавие: |
|
|
Имам осцилоскоп . . но дори нямам идея къде да се насоча .. .. а какво значи топла и студена част? :")
благодаря предварително! |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 20:54 Заглавие: |
|
|
Захранването:
първична>топла
вторична>студена
Щом и осцилоскоп претижавате значи сте в час че захранването трябва да е добре филтрирано за това мерете върху кондерите на вторичната а тези в първичната ги сменяйте направо.
Последната промяна е направена от old4 на Сря Сеп 03, 2008 20:58; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 20:57 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | включих лампа към 100-те волта |
| Цитат: | но дори нямам идея къде да се насоча .. .. а какво значи топла и студена част? :")
|
Дали не е по-добре да го занесеш на някой на който това му е работата?
И гледай след всичките интервенции да не вземе наистина да
че тогава лошо...
Оформи си темата съгласно прaвилата.Заглавието също...
Сега засега я местя в говорилнята,щото явно ще е дълга и мъчителна.... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 21:18 Заглавие: |
|
|
благодаря old4, ще се помъчка малко
относно името на темата съм посочил TV модела и проблема както е в условията в сайта .. така както е .. наистина заработва 1 към 30 .. а не ми казвайте че не използвате термини като 'пали' 'запалва' и т.н.
не мога да разбера ако ви дразни това че пишат странични хора в този форум, защо вобще не го затворите ..и да си пишете само вие ..цъкате си по ads by google и т.н
бях сигурен че ще се намери кой да се заяде но нейсе .. много ясно че ако не мога да се справя ще го занеса на сервиз или по скоро ще си купя нов
аз не очаквам да ми ремотиране телевизора, а точно тази малка помощ която ми даде old4 |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 21:35 Заглавие: |
|
|
Вижте ,само това че не познавате в едно захранване коя е вторична/студена/ и първична /топла / а и в този случай дефекта /дано е така/ е елементарен и многократно дискутиран,поражда отговорите, които получавате.Ако искате да ви се помогне ,питайте любезно и като се оправи ,благодарете.Ако карате с рогата напред тия дето ги разбират тия работи просто ще ви теглят една майна.И ще се оправяте сам. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 21:40 Заглавие: |
|
|
| master_sas написа: | | относно името на темата съм посочил TV модела и проблема както е в условията в сайта |
Първо-В условията изрично е упоменато да се дописва състава или 100% сигурен номер на шаси...Никой не е длъжен да рови и да гадае кое шаси отговаря на твоя модел...
Второ-Заглавието е нямам думи...
| master_sas написа: | | не ми казвайте че не използвате термини като 'пали' 'запалва' и т.н. |
Разбира се че не използвам...пали Москвича на дедо...за останалите неща си има чисто технически термини.
Форума не е нито датата,нито дира,а си е професионален и като такъв в него се стремим да се говори поне що-годе технически издържано...
| master_sas написа: |
не мога да разбера ако ви дразни това че пишат странични хора в този форум |
Не ни дразни...поне мене лично не ме дразни...
Просто съм ти дал съвет за това,което смятам за най-удачно...
Електрониката е многолика наука и това че ти се занимаваш в някоя от многото и клонове,не значи че си специалист по всичко и можеш да ремонтираш всичко което има шнур...както междувпрочем и за мен важи същото. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 21:46 Заглавие: |
|
|
Благодаря ви телевизора заработи .. проблема е бил в C805 .. утре ще сменя и другите защото им е време .. с електроника се занимавам години ... нямам никакъв опит с телевизори .. занимавам се с по-различен вид техника .. идея си нямам че и шасито си има номер сега видях че е PC91A
предполагам много хора пишат глупости и искате да ги ограничите по някакъв начин но трябва да бъдем по толерантни ..днес помагате на мен - утре ще помогна аз на вас
пожелавам ви лека вечер! |
|
|
 |
|