Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Замяна на кинескоп

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mincho1959
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: pomorie

МнениеПуснато на: Пет Сеп 05, 2008 14:34    Заглавие: Замяна на кинескоп Отговорете с цитат

Здравейте! Донесоха ми няколко CROWN-а DMQ2045 за смяна на кинескопи( ползват ги още по хотелите при нас).Проблемът е ,че оригиналните кинескопи ORION са с понижено фокусиращо напрежение : Uf = 24% от Ua,а тези ,които имам ( PHILIPS A51-595xxx или SAMSUNG A48ECRxxxx) са нормални - Uf=28% от Ua.Та въпросът ми е : има ли някакъв начин да повдигна фокусиращото напрежение,без да използвам стандартния начин с високоволтов делител ?
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 05, 2008 15:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвал ли си да го сложиш такъв кинескоп и да видиш че има проблеми?
Щото фокусния регулатор регулира много повече от тия 4% разлика.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mincho1959
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 05, 2008 17:09    Заглавие: Замяна на кинескоп Отговорете с цитат

Пробвал съм нееднократно,също така съм го мерил - не достига около киловолт(замерванията съм правил с ВВ сонда HR и външен делител).Проблемът е ,че трудно се намират високоволтови делители.
P.S.В момента пробвам един A51KAS40x02 от ORION - всичко е О.К.Явно ,че Orion и CROWN имат серии с тези кинескопи с нисковолтов фокус.
За информация: Uf на ТХО - от 5,1кV до 6,7kV ; A51KAS40x02 фокусира при 5,9 kV ; A51-595X36 фокусира при 7.1kV.Не достигат 400-500 V.

Последната промяна е направена от mincho1959 на Пет Сеп 05, 2008 17:47; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 05, 2008 17:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Ясно-но просто няма как да го направиш номера...единствено високоволтов делител или да го оставиш така,ако не е много замазало...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mincho1959
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 05, 2008 17:51    Заглавие: Замяна на кинескоп Отговорете с цитат

Доста е размазан - надписите почти не се четат.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети