| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 05, 2008 22:15 Заглавие: |
|
|
| Май се ориентирам как ще стане номера.Ще ги щляпна паралел за да станат 80 W на 2 Ом и после едно съпротивление яко 4 Ом.Че имам и друг проблем с тоя гипсокартонен таван.Ще го наблъскам с вата ще хептен ще „дрънчи”.Да не говорим че като ги надуе някой може да се покаже шпакловката на тавана.Ам няма как кат са ми казали че така го искат…. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Сеп 05, 2008 22:35 Заглавие: |
|
|
съпротивлението НЕ помалко 20 - 30W и все пак преди да слагаш съпротивление измери колко ома праят в паралел + кабелите! може и да имаш късмет  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2008 0:11 Заглавие: |
|
|
Здравейте и от мен!Не мога да разбера що за глупост обсъждате без да се знае помещението в което ще звучат 14 колони или говорители и по каква причина се налага това освен ако не е автобус !Подходете професионално-че то е смешно да се обсъжда като идея  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2008 1:05 Заглавие: |
|
|
Не видя ли какво обсъждаме.... те са купени така или иначе дали са монтирани или не е въпрос на време просто колегата пита за начина на вързване пък помещението нз там тои си знае каква е хавата _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2008 2:53 Заглавие: |
|
|
Не знам дали няма да е по-добре да ги връзваш в групи по 4. Едните 2 в паралел свързани последователно с други 2 в паралел. Така ще получиш 4 ома импеданс и ще ползваш само 4 от стъпалата (4+4+3'+3') на усилвателя. При 14 не излиза сметката но можеш да заместиш 2 говорителя със 4 ома съпротивления (3').
Резни малко басите с по един кондензатор.
Безиндуктивни резистори се навиват бифилярно. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2008 8:32 Заглавие: |
|
|
| joda написа: | | Не знам дали няма да е по-добре да ги връзваш в групи по 4. Едните 2 в паралел свързани последователно с други 2 в паралел.......... |
Да на сметки си прав но какво ще чува после нз затова нека да ги въже в паралел 2х2 без никакви резистори и да измери да видим....дали наистина ще е както е по сметки щото нз колко са дълги кабелите но ми се струва че може и да мине метъра но без да е измерил нз  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2008 12:07 Заглавие: |
|
|
| Най дългия е около 12 м.Ама аз съм се презапасил с 4 квадрата кабел.Ще се наложат акробатики в понеделник.Не е автобус но не е и апартамент над 100 м2 е.Говорителите са доста за да не се налага да се усилва и тези дето са до колоната не не могат да се разберат.Е затва са разпределени равномерно.Ще го мъдря имам още малко време |
|
|
 |
|