| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vescherry Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2008 9:22 Заглавие: |
|
|
Извинявам се - 22Vpp еотоплението - разкалибровал се е бил осцилоскопа.На 46 крак на ST2246 се измерват 6.7В.Другите напрежения са както следва:
+В - 107В : 15В - които се преобразуват в 5 и 8В за микроконтролера и видеото и 10,3В за звука.Захр. на вертикалната развивка - 27В,на видеоусилвателите - 178В.
Като е без капак почти не се забелязва дефекта,поработи ли с капак явно нещо загрява и почва да става по-зле - това установих засега.
Сменях и бинове,но може да не съм улучил точния,ще опитам пак. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2008 9:38 Заглавие: |
|
|
Тази схема ли гледаме всички (в атача)
Захранването на звука си е 15 волта, да не товари крайното стъпало? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2008 10:41 Заглавие: |
|
|
Ползвам същата схема,като има малки разлики - стабилизаторите в захранването бяха съставни - с транзисторчета и ценери - IC601 и IC603,замених ги с интегрални такива както е по схемата.Също така различен е звука - изпълнен е с AN7523.На дадената схема са две вторични напрежения от ИЗ,а на ТВ-то са три - 107,15 и 10В.Видеото е с STV2246H,микроконтролера беше с букви MTH - заменен с MCM.
Последната промяна е направена от vescherry на Нед Сеп 07, 2008 8:05; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2008 11:50 Заглавие: |
|
|
Абе то за това има правила, където пише:
Задължително опишете пълния състав - процесор и основни интегрални схеми (видео,аудио,вертикално отклонение,захранване-описание) Това е особено важно за съвременните телевизори, където в еднакви модели и дизайн се монтират различни шасита.
Хайде вижте тази схема дали не е вашта
Две страници изписахме; 10-те волта са малко |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2008 13:05 Заглавие: |
|
|
| emoome написа: | Хайде вижте тази схема дали не е вашта
Две страници изписахме; 10-те волта са малко |
Да това е схемата,утрепах се да я търся,преди време бях пуснал и тема в раздела за схеми.
Състава е същия,като съм заменил Q601 и Q603 със стабилизатори съответно за 5 и 8V,10-те волта са са си все толкова,смених отново електролита пак си остават 10В,всичко друго е в норма.
Незнам,дотука пак нищо. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2008 13:34 Заглавие: |
|
|
Еми тия "10" волта се получават от диод, шунтиран с кондезатор, и се товарят доколкото виждам, а вие можете със сигурност да установите, от крайното стъпало на звука; проверете ги...
и след като разбрахме коя е схемата си поправете заглавието; някъде по шасито няма ли надпис CTV5 ? |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2008 14:12 Заглавие: |
|
|
Според мен няма надпис CTV5. Ще види това:
CHANGZHOU
GLK 7.820.015-K00
Поне аз това съм видял де.
И друго се сетих. Колегата трябва да коригира заглавието, за да е съвсем точна темата. Да промени шасито и модела. Този се води :
TV-1499TX-2. То и без туй е голяма бъркотията, поне малките уточнения да помагат. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2008 15:39 Заглавие: |
|
|
Всичко работи,с изключение на двата недостатъка,нормално в това ТВ.Единият недостатък е че като поработи и при превключване на програмите на екрана проблясват хоризонтални бели ленти или черти,премигват два-три пъти и тогава иде новия канал,също проблясва и при гасене в стендбай.Друго което забелязах е че при намаляване на яркоста до минимум говора започва да пращи.
Всички електролити на захранването са сменени (бяха се издули),захранването подменено изцяло с нови читави транзистори(Q611,Q612,Q613,Q631),електролитите и чипа на звука също сменени.Поставил съм интегрални стабилизатори 78ХХ за да не замине пак микроконтролера(на мястото на Q601,също и на мястото на Q603).Всички поразии са от вдигане на високо напрежение от захранването седейки в стендбай,следствие на което всичко гореописано си беше аут,включително и микроконтролера.
Май стана наистина оплетено,но това е което мога да добавя,касае се за тези два недостатъка като това проблясване е доста дразнещо,втория не е проблемен - яркоста е винаги над половината.
Благодаря до тук на всички за търпението - продължавам да копам. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2008 18:52 Заглавие: |
|
|
| vescherry написа: | | При проблясването се забелязва на осцилоскопа за миг падане на амплитудата на отоплението - явно остава без развивка и се възстановява. | Смени видеото и сложи STV2248C. С буква Н съм имал два-три пъти проблем с прекъсване само на H-out. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 10, 2008 11:22 Заглавие: |
|
|
| Смених видеото със STV2248C и спря да проблясва при смяна на каналите,явно е пропадала хоризонталната развивката.Благодаря на vladimirstanoev за точното попадение.Успех на всички. |
|
|
 |
|