Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

biema w330II

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
selqninbg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 05, 2008 11:40    Заглавие: biema w330II Отговорете с цитат

Купих си въпросния продукт чисто нов от ljclub но не свири достатъчно силно.По акталог захранва 300 вата на канал а аз сам вкл. 100 вата домашна колона и давам на 6/10 от скалата на усливатела и вярно,че е силно но според мен на 1/3та от скалата на копчето за усилване колоните трябва да работят на мах а по на горе да гармат.Варзал сам дом.предусливател и си помислих че може тои да е проблема и за това вързах направо към компа усилвателчето но тогава дайе по слабо свиреше.уинампа и саунд картата са на мах.
П.С. скалата на усливатела е в дб и маха е 0ла дб

Exclamation Arrow Коригирай си заглавието съгласно правилата на форума Exclamation И поста също-от купищата грешки Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Сеп 05, 2008 12:55    Заглавие: Отговорете с цитат

E че то 100 вата колона и на хиляда вата няма да свири като 300 ватова на 100 вата. Освен да премериш мощността на изхода. То може и да не е реално 300 вата. Освен това ако не си постигнал клипинг (да почне да криви) не може да си съвсем сигурен че е на максимума.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
selqninbg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 05, 2008 14:02    Заглавие: Отговорете с цитат

според мен инпут сигнала не е достатъчно силен,но незнам как да го направа по силен при положение,че плайера и саунд картата са на мах
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Пет Сеп 05, 2008 14:31    Заглавие: Отговорете с цитат

selqninbg написа:
според мен инпут сигнала не е достатъчно силен.....

Именно за тези усилватели им трябва пулт който по стандарт си има над 1V изходно или някакъв пред-усилвател!Ако караш с вградена звукова карта,пък и да не е то пак нивото е дори под това за домашни усилватели!Още повече, че този амп не е за домашни колонки!А те каква марка са и колко ома ?
selqninbg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 05, 2008 16:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Картата действително ми е вградена на асус, а колоните сам ги правил аз,но знам,че са 200 вата мах 100 вата реална мощност на 8 ома са,а за предусилвател имам домашен еквалаизер,но явно и той не изкарва дост. мощен сигнал кам амп.Казвайте какво да права и как мога да излеза най-тънко от тази ситуация плс Confused
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 05, 2008 17:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Варианти..
1) правиш транзисторен предусилвател с нужните параметри и качество
2)купуваш си DJ ски пулт от сравнително евтините.. препоръчвам ти NUMARK 1050 всички под този ценови клас са фрапантно по-зле!
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 05, 2008 17:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Подкрепям ,тези стъпала се клатят с поне 1Veff ,може и повече ,тоест ниво към +3-+6 dBm ,повечето мишпултове го имат ,но звуковата карта едва ли. После ,обаче да не плачеш ,че са ти заминали колоните ! Wink
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 05, 2008 18:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Има и един друг момент на пулта му трябвя входно ниво 600-800мV по стандарт 775!Обаче се получава така, че масово соунд картите като изключа моделите от класа на m-audio нямат дори и 400мV.И пак ще си на "никъде" макар и по добре от сега!Аз затова си правих USB соунд карта която вдига до 1V,защото като ходя да пускам с лаптопа ме дразни, че на пулта входното нивото е доста под нормалните!
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 05, 2008 18:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Вземи си Yamaha MG8/2FX и няма да имаш проблеми !
Върнете се в началото
selqninbg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 06, 2008 12:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Малко да ме светнеш по въпроса USB soundcard от каде се купува/прави/,кой модели са читави и за какви пари говориме защото ако трябва да набивам мн.ще го отложа за по нататък,се пак не сам си зел биема защото са най-добри, а защото са на приемливи цени спрямо наще стандарти Wink

http://www.audiosfera.bg/index.php?show=browse&prodid=21 това дали е един от вариантите за решаване на проблема или долния ще помогне повечко/а въпросчето за усб картата остава защото искам евтино да се оправа с тая работа/
http://www.audiosfera.bg/index.php?show=browse&prodid=26
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети