| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
reistar Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2008 21:35 Заглавие: работна схема за пускане на трифазен двигател |
|
|
колеги трябва ми схема за реверсно пускане на трифазен асинхронен двигател с два контактора ,два пуска и стоп ,знам че самозадръжката на единият контактор се закача за другия и толкоз помагаите че ми писна да му обрщам фазите |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2008 22:04 Заглавие: |
|
|
Кило ракия и метър луканка (авансово) и ти рисувам схемата. Вече за толкова работим. И напиши малко по подробно колко са бутоните, кой какво да прави и т.н. Щото ако натиснеш "дясно" и след това "ляво" ще стопиш играчката. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2008 22:17 Заглавие: |
|
|
Търси във форума, някъде пусках схема на контакторите.
Обърни внимание на забележката на Ваклин!!!
Ще ти се наложи да направиш забрана на обръщането, докато не спре моторът. За малки мотори съм си играл да обръщам директно, но изобщо не е за препоръчване. Такова виене пада, че ти е ясно как се чувства моторът...  |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2008 22:22 Заглавие: |
|
|
Ех, Емиле! Прееба вакханалията.
За директно обръщане и дума не може да става, ако защитната апаратура е като хората. Просто ще отпадне предпазителя. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 07, 2008 17:15 Заглавие: |
|
|
Защитите ги няма в моя филм! Говоря за двигател със съединител - от стара шевна машина (професионална-трифазна), около 300 вата беше. Иначе съм на стопяеми предпазители.
Аз го ползвам на самоделка за навиване на спирали за нагреватели.
Ще приложа клипче, ама няма да е сега. Звукът е направо върха. Всъщност първия път го направих неволно. А след това го повторих още десетина пъти-нарочно. Обръща си без особени ексцесии. Ама за по-мощен двигател е направо самоубийство. Ако има защита, със сигурност ще сработи.
Абе някой да не го възприеме, че препоръчвам да прави ТАКИВА ГЛУПОСТИ!!! В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СИ ИГРАЙТЕ С ТАКИВА НЕЩА!
Най-добрият вариант е с времезакъснение при превключването-бутоните в електронна схема, а тя да включва контакторите!
Виж какво ще ти предложи Ваклин за електрониката. Не рискувай с директно превключване, макар и да чакаш да спре, че само веднъж ще забравиш и не се знае какво може да стане с мотора. От опит- обикновено защитата сработва, когато двигателят е за пренавиване. |
|
|
 |
reistar Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 07, 2008 21:44 Заглавие: |
|
|
става вапрос за вид лебедка самозадръжката на единия контактор се оправлява от другия за да не можеш да пуснеш ток и на двата едновременно общо взето е това двигателя е с редуктор и едвали ще му доиде шоково обръщането все пак преди да го окрадът циганята е работел ,бутунерата е с два пуска и един стоп ,а и луканка ще има само да заработи матора  |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 07, 2008 21:52 Заглавие: |
|
|
Утре ще ти драсна схемата, че вече ме гони съня.
Търси си два триполюсни контактора с по два помощни контакта. Опиши какво си намерил за да не се разпускаме в проектиране "по принцип". Щом ще има луканка, ще го правим като хората. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
reistar Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 09, 2008 19:37 Заглавие: |
|
|
батка чакам  |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 09, 2008 19:55 Заглавие: |
|
|
Ами ти не каза каква е лебедката, за какъв тонаж е, какъв е типа на двигателя?
Двигателите за подемния механизъм на електротелфери са специални с конусен ротор и вградена спирачка вътре в корпуса на двигателя. Произвеждат се във Велико Търново http://www.elmot-bg.com/bg/motorkg.html. Твоя такъв ли е При тях щом се изключи напрежението ротора се измества аксиално и се зацепва автоматично спирачката.
Уточни първо всички подробности и после настоявай за отговори. |
|
|
 |
reistar Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 09, 2008 20:02 Заглавие: |
|
|
| спирачката е отстрани с електро магнит непрекъснато е зацепена само схемата за свързване на двата контактора ми трябва кои пуск коя самозадръжка сработвва |
|
|
 |
|