| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stoianow Опитен потребител

Регистриран на: 29 Дек 2002 Мнения: 213 Местожителство: Г.Оряховица
|
Пуснато на: Чет Сеп 04, 2008 10:13 Заглавие: Смяна на кинескоп А66EAK71X01 |
|
|
| Здравеите. Имам едно питане. Имам телевизор PHILIPS 28pt450/00 с изтощен кинескоп A66EAK71X01. И ми подариха вчера телевизор нокиа и окаяно състояние с кинескоп A66ECE10X05 - не съм ко тествал. Така кави проблеми според вас мога да имам при замяната на двата кинескопа. Отклонителните бобини на нокиата са вадени и сложени птосто така върху кинескопа дори без да са стегнати. Дали може да се нагласи сходимоста? като дори не са белязани. А става ли да извадя отклонителните бобини на Philips-а и да ги монтирам на нокиата на кинескопа. Правил съм такива упражнения но с по-малък кинескоп и 90градусов. Вие какво мислите? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 04, 2008 11:16 Заглавие: |
|
|
Първо-коригирал съм ти поста-имена на марки се пишат на родния им език!
Второ-що си мисля че двата кинескопа са с различно скосение отпред и вероятно ще останат дупки в кьошетата (през които ще влизат мишки примерно )...ще стане грозно и ще имаш проблеми със захващането...Това все пак ти трябва да го разбереш на място.Не ги помня всичките модели на Nokia наизуст...
Трето-остави си кинескопа с неговата си оригинална бобина.Не слагай тази от Philips-a.
А иначе нагласянето на ОС за тези размери екрани не е особен проблем...стига да имаш някакво Ласпи.. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 04, 2008 16:45 Заглавие: |
|
|
| Добре. Защо и двата телевизора нямат пръстени за сходимост/никога не съм обръщал внимание на 110градуса/? А на Nokia-та ОС е отделена от кинескопа. Защо не препоръчвате да се сменят ОС на Philips-а като отговаря за това шаси - GR2.2 на Philips-а и напреженията на ТХО и температура на транзистора са си ОК? |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 04, 2008 17:38 Заглавие: |
|
|
Нямат пръстени за сходимост защото са с вътрешна конвергенция и това се има предвид че едната о.с може да не пасне на другия кинескоп.Може да се опита смяна ако има разлика във съпротивлението на вертикалната развивка иначе кое би я наложило.В нета има таблици за взаимозаменяемоста/ебаси думата/ на кинескопите . _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 04, 2008 19:03 Заглавие: |
|
|
| stoianow написа: | | Защо не препоръчвате да се сменят ОС на Philips-а като отговаря за това шаси - GR2.2 на Philips-а и напреженията на ТХО и температура на транзистора са си ОК? |
Това няма никакво значение!
Кинескопа си е комплект и си върви със своята си отклонителната система,която е за него.Те са едно неделимо цяло.ОС си е разработена и проектирана за дадените геометрични особености на "електронната пушка" на съответния кинескоп.
| Цитат: | | Може да се опита смяна ако има разлика във съпротивлението на вертикалната развивка |
И тогава няма нужда-обикновено (както и в случая) разликите в омажа са малки,а мегдана за регулиране на размаха на ВО достатъчно голям.Че и обр.връзка има за коригиране,ако се наложи.
Може да сменя само ако по някаква причина има проблеми възникнали заради нокийската ОС или просто е дефектна... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 04, 2008 19:37 Заглавие: |
|
|
Добре - разбрах. Ще се опитам да включа това шаси на нокиата на кинескопа и ще стегна ОС към кинескопа на нокиата. Мисля, че ВОБ трябва да е около 10ома нали. За пръстените разбрах. А ми за цокъла каво ще кажете смисъл дали ще отговарят краката или ще се наложи корекция?
В събота започвам да горя BU-та |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 7:03 Заглавие: |
|
|
| Нищо не стана. Кинескопа тъмен като вдигна G2 ина растер но няма картина. Като тръгва светодиода мига 4-5 пъти червено и след това тръгва. Вие какво мислите? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 8:52 Заглавие: |
|
|
Или нещо си объркал при монтажа или може кинескопа,който слагаш е много слаб,като емисия.
Каква е разликата между съпротивленията на старата и новата ВОБ? _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 11:57 Заглавие: |
|
|
nokia-8ома
philips-11ома.
Най малко хиляда пъти съм го гледал за грешно свързване. цокли и т.н.т не та не. Обаче ми прави впечетление,че почти не се вижда отоплението на кинескопа да свети. А пък от друга страна има растер. Не е възможно нокията да се топли на друго напрежение нали? Мерих и отоплението на кинскопа на нокиата показа се 4.4ома |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 12:01 Заглавие: |
|
|
| stoianow написа: | | Не е възможно нокията да се топли на друго напрежение нали? |
Не-проконтролирай го де-22В РИОХ трябва да е. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|