|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 09, 2008 8:08 Заглавие: |
|
|
Мисля ,че допуснахме грешка като не измерихме емисията на кинескопите,щяхме да си спестим много време.Струва ми се, че проблема е намалената емисия и на двата кинескопа .освен това и тока на отопление на "новия " кинескоп е малко по-голям.
| stoianow написа: | | Съпротивленията са почти еднакви на нокиата е 4.4ома а на филипса 5.1 ома това естествено го меря без цокъла да е вкл. |
Разликата не е драстична но това също помага емисията да спадне драстично
| stoianow написа: | | Мислих с ХОБ да не се е променил режима но не грее транзистора. |
И от тука има малко загуба на напрежение.
Не ви остава нищо друго освен да повишите отоплението по един от предложените начини и да махнете замостването на R 3386 и с подбора му да нагласите окончателно стойността на отоплението. _________________ LZ4XH |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nia Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 09, 2008 9:06 Заглавие: |
|
|
| Проблема ти идва от разликата на ХОБ,старата е с по малко съпротивление,от там по голям ток през стъпалото и естествено по високо отопление,сложи старата от вън за проба и всичко ,ще си дойде на място.Преди това оправи корекциите както си бяха преди ,след като се увериш ,че нап.са на ред включи новата система и регулирай тока като намаляваш с проби високоволтовия конден.между Е и К на крайния. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 09, 2008 10:06 Заглавие: |
|
|
Аз обикновено карам със старата бобина на новия джам. Естествено, ако излезе чистотата на цвета и корекциите. Нервите са значително по-малко, но пък трябва опит. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 09, 2008 10:43 Заглавие: |
|
|
Не съм съгласен с това да се кара със старата бобина.После пада една огромна играчка по наглашка на сходимост и чистота на цвета и колкото и да си играеш-никога не става като хората. И да си белязвал преди това,и с 5 ласпита да пуснеш,и цял ден да въртиш и сучеш-винаги остава в някой ъгъл малко "пагон" или "мустак" и мен поне ме дразни.Играл съм си много и това дето го постигат в завода съм се убедил че в сервизни условия не може.Нормално-при положение че там онзи който ги е регулирал са му минали толкоз кинескопи и през ръцете.
Може и аз да издребнявам.
Отделно че поне когато съм слагал от Philips бобина на Nokia тръба резултата беше плачевен.Но те Nokia правят една камара видове кинескопи-аз доколкото си спомням съм слагал на Planygon сериите-така че на човека може да пробва и с другата бобина.И без това оригиналната вече е вадена,че и нищо не е белязано-демек нищо му не пречи да сложи и Philips-овата.
stoianow,колко ти е продължителността на РИОХ? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
stoianow Опитен потребител

Регистриран на: 29 Дек 2002 Мнения: 213 Местожителство: Г.Оряховица
|
Пуснато на: Вто Сеп 09, 2008 13:25 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за съдейтвито на всички- това с видеотеста не съм го знаел и сега разбрах. Несъм присайдал от този род кинескопи и ОС затова си играя дето се вика и ако не пробвам на тези дараци на кого. Смятам темата за приключена. Приятна и доходна седмица пойелавам на всички и Успех. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|