| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Вто Сеп 09, 2008 19:56 Заглавие: трепач на насекоми INSECTS EXTERMINATOR |
|
|
Това е модел с две решетки-електроди и две 15 ватови лампи.
Лампите не светят.Едната е с прекъснала отопл. жичка.
Не знам как са свързани вътре/уреда е доста гаден за разглобяване,и още не съм го.../Ако са последователно,е ясно защо не светят.
Въпроса ми е:дали напрежението към решетките е зависимо от светенето на лампите,за да сменя първо тях.
ПП-модела е VLS-30 на ImPaS |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
alexandro28 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 09, 2008 21:47 Заглавие: |
|
|
не,не е ,лампите са за привличане на гадинките ,предполагам са луминисцентни тръби ,сменяй ги смело с квито имаш. _________________ Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!! |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 10, 2008 18:35 Заглавие: |
|
|
Може и лампите да не са обикновенни. Има специални ултравиолетови лампи за дезинфекция които убиват насекомите, масово се използват за дезинфекция на помещения в болници. Philips CLEO
Напиши модела на лампите, пише го в края на тръбите. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 10, 2008 18:42 Заглавие: |
|
|
| Лампите/пури/ са:TLD 15W/05 на "Reecky".Не съм търсил информация за тях,защото момчето ще си ги търси по магазините.До колкото знам,са излъчвали виолетова светлина. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 10, 2008 18:44 Заглавие: |
|
|
Милен, UV-то излъчване трепе бактерии и микроби.
И ( в по-твърдата си част) има доста пагубно въздействие в/у очите и кожата.
Във въпросния уред лампите служат за "примамка" именно със светлината си, демек трябва да са открити и видими, а ги "трепе" насекомите високото напрежение м/у решетките (при което пукат като пуканки).
Защо мислиш, че могат да бъдат с UV спектър.
Лампите са най-обикновенни луминисцентни "пури" във видимия спектър. Това как ще е оцветена тръбата - синкаво, черно, виолетово или бяла е само за фасон и "гевезлък" (да не кажа нещо друго, че няма да е прилично) в случая.
Никакъв ултравиолет там не може (не трябва) да има. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 10, 2008 19:08 Заглавие: |
|
|
| RC,всичко е така,както си го казал.Просто се чудех,дали наличието на "високото"/предполагам-около 2-3 kV/,е в някаква зависимост от светенето/несветенето/на пурите,защото в момента-липсва. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 10, 2008 19:19 Заглавие: |
|
|
Не мисля.
Не, че е невъзможно и така да е направено, но чак пък толкоз да са си "усложнили живота"  |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 10, 2008 19:28 Заглавие: |
|
|
Тази тема я видях още докато я пуснаха. Реших да се запозная с подобни лампи. Продаваме ги в магазина(не същия модел и марка но на същия принцип. Днес отворих една.
Лампите са само за примамка. Решетката с която е "обвита " пурата ги трепе. Имаме три модела. При най-слабите напрежението е 3KV , следващия модел 5KV и най-големите на които има две пури-15KV.
Разгледах свързването по платката. Осветлението няма нищо общо с напрежението на решетката. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 10, 2008 20:28 Заглавие: |
|
|
| iwkom,благодаря ти за положените усилия! |
|