| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
varbanov Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 07, 2008 23:10 Заглавие: Microchip PIC 16C84 за аларма Paradox Esprit 727 |
|
|
Здравейте,
Имам тази аларма инсталирана и свързана, но за съжаление не знам инсталаторския код, както и нито един потребителски.
Инсталаторския код не може да бъде ресетиран посредством джъмпера на платката, та бих искал да попитам какви са ми възможностите и може ли някой да ми съдейства?
Има ли възможност само да се прочете инсталаторския код (което би било повече от достатъчно в случая)?
Трябва ли да препрограмирам целия ЕЕПРОМ или може замо да се смени съответната стоиност на адреса в паметта който отгваря на инсталаторския код?
Ако е защитен по някакъв начин чипа може ли да не е възможно прочитането и респ. препрограмирането.
Има ли някой дъмп на съответната програма - версията на софтуера е 3.3
Ако някой може да съдейства със програматор, тъй като аз нямам съм склонен да си платя за услугата.
Благодаря ви предварително. _________________ YNWA |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
capitani Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 10, 2008 20:58 Заглавие: |
|
|
Виж тези
| Цитат: | “Блокиране на инсталаторския код”: (адрес “37”)
Номера на адреса в паметта за тази възможност е “37”. В режим на програмиране, когато е въведен адрес “37”, статуса на “блокиране на инсталаторския код “ се показва от клавиш 1. Функцията може да се модифицира чрез този клавиш.
Клавиш [1] свети: Системата се връща към фабричния код след нулиране.
Клавиш [1] не свети: Инсталаторският код е блокиран (няма да се върне към фабричния при нулиране). Важно: Ако блокирането е активирано и новия код се забрави или изгуби, няма начин системата да влезе в режим на програмиране. Панелът трябва да се върне в PARADOX за нулиране. За тази услуга се заплаща. |
|
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 11, 2008 9:13 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | В режим на програмиране, когато е въведен адрес “37” |
Проблемът му обаче е, че неможе да влезе в режим на програмиране.
А не си ли помислил за нов микроконтролер за 14 лева?
Аз съм си купувал, версия 2,1. _________________ Сашо Чавдаров |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 11, 2008 20:27 Заглавие: |
|
|
Няма ли да е по-лесно да си потърсиш платка втора употреба? Няма начин някой от колегите да няма.. _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
varbanov Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 11, 2008 10:08 Заглавие: |
|
|
Няма проблем за това обаче проблема е че този контролер после трябва да му кача програма в епрома каквато за съжаление нямам. Има вариянт да препрограмирам и този контролер който имам като сваля програмата от него. Но нямам програматор за това помолих някой за съдействие който има програматор - срещу заплащане да смъкнем бин-а и след като го модифицираме да го качим пак за съжаление никой не се отзова
Коригирал съм ти поста И на теб ли изрично трябва да ти се обяснява с кой бутон се отговаря _________________ YNWA |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 11, 2008 10:57 Заглавие: |
|
|
Ако прочетете отговора ми отново, по-внимателно, ще разберете че съм купил зареден с версия 2.1 микроконтролер.
Няма вариант да си препрограмирате сегашния, нито да го прочетете. _________________ Сашо Чавдаров |
|
|
 |
varbanov Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 13, 2008 21:09 Заглавие: |
|
|
| tchav написа: | Ако прочетете отговора ми отново, по-внимателно, ще разберете че съм купил зареден с версия 2.1 микроконтролер.
Няма вариант да си препрограмирате сегашния, нито да го прочетете. |
Ок съжалавам колега пропуска е мой наистина. Това е добър вариянт ще споделиш ли от къде закупи въпросния контролер? _________________ YNWA |
|
|
 |
|