| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 09, 2008 22:15 Заглавие: |
|
|
Май много неща не са ти ясни.
Тръгват ли генерации за момент или не? Ако тръгнат импулса на колектора как е? Оня линк в предния ми пост не е случаен, смени електролитите в захранването и волтдобавката на вертикала. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 09, 2008 22:52 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Тръгват ли генерации за момент или не? |
В това е проблема. Няма никакви генерации, а електролитите са проверени и сменени за всеки случай. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 10, 2008 9:17 Заглавие: |
|
|
| Я виж колко ток ти дърпа 8 волта. |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 10, 2008 13:13 Заглавие: |
|
|
| След 7808 дърпа 300мА. Сега забелязах че на платката на кинескопа резистор 1.5КоМ за Gout e нагорял но все още е здрав. |
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 11, 2008 12:47 Заглавие: |
|
|
| Въпреки всичко препоръчвам сменяне на филтриращите кондензатори на захранванията на V.O.....Моля Те ако имаш схема на това шаси я побликувай или ми кажи каъв е крайният транзистор на захранването и чипа за н.ч. на звукъ |
|
|
 |
savatv Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 11, 2008 14:27 Заглавие: |
|
|
| Телевизора трябва да тръгне без LA78040-на черта .Препоръчвам проверка на захр.U на процесора като 8 волта на 39к,3.3 волта на 54и61к. |
|
|
 |
Danev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 11, 2008 16:38 Заглавие: |
|
|
| savatv написа: | | Телевизора трябва да тръгне без LA78040-на черта .Препоръчвам проверка на захр.U на процесора като 8 волта на 39к,3.3 волта на 54и61к. |
Точно на място.Ако захранванията са в нормите и не дърпа ток проблема ще в ИС или веригата до Базата на норизонталния транзистор.Това от тия ТВ-та ли е които са с една ИС за CPU-IF .Филипов не напразно Ви набляга на кондензаторите.Скоро правих един подобен от който излязоха около 10 дефектни капацитета включитално и такива добри на външен вид а греят като резистори Ако имаш съмнения за ТХО вържи му последователно на захранването лампа ако не е сдало напълно би трябвало да тръгне с мижава картина и много малко яркост на кинескопа  |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 11, 2008 16:45 Заглавие: |
|
|
Напреженията 8 и 3.3V ги има на процесора, както и високото(кето пропуснах да отбележа досега )ТХО-то съм го сменял за проба.
emo-evropa
Схема нямам. Работя с подобна за това шасиVНо мога да ти кажа крайния транзистор е: D5287 а НЧУ-AN17823А. |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 11, 2008 16:53 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | Липсват +15 и -15V за ВО, както липсват и импулсите за ХО.
|
| Цитат: | | Напреженията 8 и 3.3V ги има на процесора, както и високото(кето пропуснах да отбележа досега )ТХО-то съм го сменял за проба | аз ли нещо не разбрах или има и божи намеса |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 11, 2008 16:55 Заглавие: |
|
|
Не знам от какво е . Вече трети ден се блъскам с него. А ТВ-то си е чисто ново-непродадено. :evil:Тези гаранционни ремонти ще се окажат по-сложни от ивънгаранционните, при които поне се знае че е работило ТВ-то и няма начин да не тръгне пак.
А колкото до темата- смятам да поръчам процесор за проба. ВЕче не знам остана ли нещо което да не съм мерил.
Последната промяна е направена от iwkom на Чет Сеп 11, 2008 16:58; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
|