| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 12, 2008 11:45 Заглавие: |
|
|
Каква е точно тази платка-можеш ли да дадеш снимка?Щото DTV2 имаше версия на платката и с транзистори и с чип.
Иначе с чип е TEA5101
Виж сега-ако ще се прави телевизора,като хората,а не утре да се върне пак-моя съвет е тези "рационализации" да ги разкараш и да си звъзстановиш телевизора,както си е бил в оригинален вид.Телевизора е цифров,достатъчно калпав и неустойчиво направен и от подобни работи много се влияе.Щом платката е настрани,значи цокъла е на жици,от там ще минават всякакви статични заряди,които ще пляскат както им доде на акъл и накъдето им доде...А на този цифров блок само това му трябва.
Дори и това да не е проблема и с тази платка телевизора да си работи безпроблемно наистина-вероятността след тези "рационализации" телевизора да се връща редовно-"рекламация на пангара" и да гледаш недоволния клиент редовно е огромна. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 12, 2008 13:14 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Май първо кинескопа е присаден и куплонга не е бил като за него и са подменили цялата платка.Има ли други промени . |
Тцъ, куплунга и платката са си оригиналните просто интегралката е махната и отдолу със проводници е присадена другата платка .Други промени няма ....
с подмяната на кондензаторите няма ефект......
Е то не е лоша идеята да го възтановя ама поне да тръгне както си е така че после да му мисля за връщане на TEA то и възтановяване на оригиналния му облик )
МЕрси за отговорите .... май ще мисля за нов видеопроцесор ама ....  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 12, 2008 13:35 Заглавие: |
|
|
А дали въобще ще тръгне така както е направено?
Щото примерно нищо не пречи клиента да те послъгосва,че е работил така 2 години и че не е имало никакви дертове... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 12, 2008 13:54 Заглавие: |
|
|
| Послушай Божилов,съвета който ти дава е правилен! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 12, 2008 14:02 Заглавие: |
|
|
Принципно щом платката си е там-нищо не пречи да се пробва да се възстанови-ляпкаш един чип (само че желателно от шаси щото новите TEA5101 по магазините масово са ментеляви) и ще огледаш за тези 3те високоомни резистора да не са прекъснали,както и за някой фуз-резистор цъкнал...От там насетне други бели по тази платка се случват много рядко и предполагам ще си тръгне без проблем платката,както си е била в оригинален си вид.
А на клиенти много вяра да им нямаш-мене са ми носили телевизор дето му няма ТХОто вътре и се кълнат-не е ходил на майстор-както си работеше и спря.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 12, 2008 14:03 Заглавие: |
|
|
Е човек с времето се научава кой клиент лъже и кой не ... знаеш как е А и този ТВ преди да се счупи съм го виждал (абе клиента ми е познат и точно затова се турча ) |
|
|
 |
|