| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Carl_Cox Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 10, 2008 20:28 Заглавие: Високочестотни кондензатори |
|
|
някои знаели от каде мога да поръчам кондензатори на WIMA за RC групи на силови транзистори за импуслни захранвания нещо от вида:
http://www.wima.com/EN/snubbermkp.htm
или някаквжи кондензатори дето да могат да работят при честоти от порядъка на 40 килохерца |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 10, 2008 20:32 Заглавие: |
|
|
| Comet примерно. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 12, 2008 20:06 Заглавие: |
|
|
гледах каталога там нямат за високи честоти пък тез нискочестотните ми вкарват адската индуктивност _________________ Не може нации които се напиват с бира да дават акъл на нации които изтрезняват с бира |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 12, 2008 21:13 Заглавие: |
|
|
| Ако ти е проблем индуктивността, не може ли да използваш SMD кондензатори, все пак 40 KHz не са кой знае каква честота? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 13, 2008 12:58 Заглавие: |
|
|
| gakal написа: | | ako използваш SMD кондензатори, все пак 40 KHz не са кой знае каква честота? | става въпрос за големо мощности няма как да се използват СМД _________________ Не може нации които се напиват с бира да дават акъл на нации които изтрезняват с бира |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 13, 2008 13:41 Заглавие: |
|
|
http://www.wima.com/EN/fkp1ue.htmНа FKP серията какво им е?Пак от Комет-а. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 13, 2008 19:15 Заглавие: |
|
|
Забави фронта на комутация на ключовете ...
За какви мощности става въпрос .... и за какви напрежения ? , ако не е конструктивна тайна .... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Сеп 14, 2008 20:08 Заглавие: |
|
|
кондензаторите ми трябват понеже правя полумостова схема и те заместват транзисторите в едното рамо затова трябва да са бързи иначе не може да се прехвърли никакъв ток в товара.напреженията са от порядъка на 300 В ДС _________________ Не може нации които се напиват с бира да дават акъл на нации които изтрезняват с бира |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 14, 2008 20:33 Заглавие: |
|
|
Трябват ти добри електролити , но за 40кHz не е фатално , аз имам известен опит в полумостовете ... и все пак
| milmar написа: | ...
За какви мощности става въпрос .... | също е много важно .
ЕДИТ : Досега си мислех , че става въпрос за кондензатори в RC групите (снуберите) , затова предложих да се комбинира с изкуствено леко забавяне на фронтовете . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 7:20 Заглавие: |
|
|
споменах RC групите защото се сетих че кондензаторите за тях са високо честотни,но забравих факта че те обикновено са със малки стойности от порядъка на nF.Пък на мен ми трябват 3 микро фарада.Мощноста е малка около 1000 Волтампера затова схемата е полумостова.Схемата е за индукционно нагряване
P.S. Не става с електролитни алуминиеви защото греят на умиране  _________________ Не може нации които се напиват с бира да дават акъл на нации които изтрезняват с бира |
|
|
 |
|