| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 8:25 Заглавие: |
|
|
| Carl_Cox написа: | | .....Пък на мен ми трябват 3 микро фарада.Мощноста е малка около 1000 Волтампера затова схемата е полумостова..... |
1kW никак не е малко за полумост .
Ако става въпрос за кондензаторите , от които се вади средна точка за полумоста ( " които заменят едната група Hi/Lo ключове на въображаемия пълен мост " ) и ако ще се включва на мрежово напрежение 220V AC - 50 Hz , то тези 3 uF са немислимо малко ..... подозирам че нещо не те разбираме пак ... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 9:10 Заглавие: |
|
|
Много въпросителни станаха....
1. 3uF при 1000VA -> има смисъл само ако е схема с дозиране на енергията - т.е. резонансна с обратни диоди на кондензаторите. Ако не е такава отиваш на поне 2000uF за да не се презареждат много-много...
2. За 3uF ползваш тези на WIMA които те посъветваха. Да - няма да е един, много ще са, но тва е положението... не виждам нищо странно да са повечко при такава схема. В дейташита е даден и допустим ток през тях - съобразяваш брой/капацитет спрямо него.
3. Ако все пак се окаже че трябва електролит, взимаш някои LOW ESR и ги смяташ не само по капацитета, а по тока които тече през тях. Слагаш малко запас и вече не греят и не гърмят Пак не очаквай да минеш с един, повечко ще трябват. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 13:24 Заглавие: |
|
|
За тази мощност какъв е смисъла да се мъчиш с тази топология?Направата на push-pull ми се струва най-реалистична. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 17:09 Заглавие: |
|
|
| nobodyshadow написа: | | За тази мощност какъв е смисъла да се мъчиш с тази топология?Направата на push-pull ми се струва най-реалистична. |
За мрежово захранване (AC 220Vrms ) полумост е по-удачен вариант
. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 17:43 Заглавие: |
|
|
Aз ги виждам така нещата ако е с кондензатори трябват ти много и то качествени свързани в паралел!Да падне ESR-a,но както ти казаха по-добре пробвай с 4 транзистора вместо 2 & 2 кондезатора....Също си помисли за мосфет транзистори ще имаш по малко топлинни загуби!Каква е идеята на цялата схема ако не е тайна  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Carl_Cox Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 19:38 Заглавие: |
|
|
схемата е за дипломна работа 3 те микрофарада излизат по сметки.оказа се че мога да вържа яки електролитни със паралелно вързани бързи кондензатори на тях,но както и да е схемата не е за серийно производство пък и мостовия вариант се оказва по удачен защтото кондензаторите ми излязаха на цена колкото щяха да струват и транзисторите.Все пак благодаря на всички за съветите! _________________ Не може нации които се напиват с бира да дават акъл на нации които изтрезняват с бира |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 20:07 Заглавие: |
|
|
олеле малеле и аз от известно време се досетих ...
Няма лошо , но все пак предупреждавайте бе хора ... |
|
|
 |
|