| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DarthMaul Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 20:01 Заглавие: |
|
|
| Забравил съм да спомена че филтъра съм го отварял скоро и нямаше никакви мръсотии като беше като нов. Според мен не е помпата защото ако беше тя нямаше така безпроблемно да изхвърля водата. Тропането се получава след като се изхвърли голямото количество вода и после почва казана да се клати и се дойзхвърля малко количество вода. Тогава казана се клати интензивно и удря в страничните капаци и от това се получава силно тропане. Не знам какво е амортисьор може и да е от него. Нямам познания за перални за да я отварям но знам че е добре да знам повече за проблема преди да се обадя в сервиз, та като дойде майстора да го гледам в ръцете и после като се повреди и е извън гаранция да мога да си я правя сам. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 20:08 Заглавие: |
|
|
То и кучето гледало касапина в ръцете ама.....  |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 20:21 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Не знам какво е амортисьор може и да е от него. |
Кола нямаш ли? |
|
|
 |
DarthMaul Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 20:52 Заглавие: |
|
|
old4, нямам кола и не мисля да имам не ме влече това
pamporov, аз съм касапин  |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 20:54 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | pamporov, аз съм касапин |
Утре попитай някой от шоферите на работа и ще ти покажат какво е амортисьор.Подобни са като на задните врати на автомобилите. |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 22:01 Заглавие: |
|
|
Вероятно строшили/откачили се амортисьори (пожелавам ти го). Обаче може и да е скъсан нит на барабана (или даже два .. не ти го пожелавам). На тръгване (от видеото) го чувам като нитове, на спиране по-скоро като амортисьори.
Отвори капака на пералнята и хвани самия барабан и го развърти малко. Ако са нитове ще усетиш защото барабана ще хлопа в казана и ще се измества странично. Или я пусни да върти без пране. Ако се разтропа - нитове, ако не - амортисьори.
Ако са амортисьори става и на място. Ако са нитовете при всяко пускане, барабана размазва де що има вътре в казана. На място трудно ще стане защото казана трябва да се извади и разглоби и да се извади барабана. Нитовете се оправят с много груба сила и в апартамент не става. Не е и работа за начинаещ. А и е в гаранционен пералнята. Просто я дай в сервиза ще я оправят. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Сеп 16, 2008 8:07 Заглавие: |
|
|
Аз се замислям за разхлабен болт на помпата.... и да хлопа помпата като свърши водата и изхвърля на импулси..  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 17:22 Заглавие: |
|
|
| Чуй моята какво прави (в атача). При това положение изходния маркуч се клати, значи се пораждат доста големи сили при тези импулси и ако има нещо разхлабено в твоята пералня, нищо чудно да се клати и удря някъде. |
|
|
 |
iavor4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 17:45 Заглавие: |
|
|
Не е помпата това. Казана се лашка насам-натам. Просто като тръгне да се набира центрофугата прането се разпределя по стените на барабана и се стабилизира. Преди имахме една Перла с един откачен амортисьор отдолу (беше скъсано ухото от казана) и тя така като почваше да центрофугира и в началото блъскаше.
Лошото стана като се скъса и втория - тогава пералнята тръгна към хола да гледа новините  _________________ Направи нещо идиотоустойчиво и те веднага ще създадат по-съвършен идиот |
|
|
 |
DarthMaul Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 26, 2008 18:12 Заглавие: |
|
|
Тая вечер отворих задния капак и видях единия пластмасов амортисьор отчупен на мястото на съединяване с казана и долу едно малко парче от него. Преди това порових в сайтове да видя какво е това амортисьор и колко струва.
Благодаря на всички които ми отговориха в тоя готин форум! Остава да звънна в гаранционния сервиз да ми го оправят. |
|
|
 |
|