| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 16, 2008 22:59 Заглавие: Ако може помощ със схема за ограничител на нивото на сигнал? |
|
|
Трябва ми някаква схема за ограничаване на амплитудата на сигнала от компа към уредбата до 100мВ,че сега като се поусили повече от компа и почват да пукат колоните,и в упътването пише ,че чувствителността на входа за външно у-во е 100мВ.Идеи (схемни)? _________________ Може и да бъркам..... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Сеп 16, 2008 23:16 Заглавие: Re: Ако може помощ със схема за ограничител на нивото на сиг |
|
|
По 2 резистора на канал или най просто си сложи един потинциометар след компа, или си настрой мастер левела на едно ниво при което уредбата свири толкова силно приблизително колко то на CD!и после си усилваи и намаляи само от уредбата! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 7:12 Заглавие: |
|
|
Да де,ама така положението пак не е напълно задоволително,понеже си свири нормално до време ,но понякога (примерно като удари по-як бас) се получава лек пик и съвсем леко припуква пак,за това и исках да е някакъв активен ограничител т.е нещо с транзистор ,ОУ ли знам ли... _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 9:31 Заглавие: |
|
|
| Казва се лимитер , но за да е хубав е и сложен ... |
|
|
 |
audiohack Опитен потребител

Регистриран на: 03 Апр 2008 Мнения: 151 Местожителство: Благоевград
|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 9:35 Заглавие: |
|
|
| Какъв ограничител бе пич човека го спомена по горе имаш прост и ефективен начин да си намалиш нивото на изхода на саунд картата да не надвишава такова ниво при което да ти прави мизерии, кеф ти от volume control на уиндоуса кеф ти от winamp ако си с него или ако ти е модерна картата па там кви педерасии можеш да регулираш, а моя съвет след като слушаш на уредба изкл. всички еявилайзери по програмите на компютъра! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 17:00 Заглавие: |
|
|
Ако при спряни корекции/ефекти както ти казаха ти прави мизерии си провери звуковата карта / уредбата аз така слушам на 4 компутера само на 1 ния ми е през оптика към ресивера и досега тоя проблем съм го нямал никога още повече каква е тая уредба със 100мВ вход  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 17:07 Заглавие: |
|
|
В атача има малко материали за направа на по-прости лимитери.Но също те предупреждавам, че направата им и особено настройката не е проста работа.
Успех
Модерирано от RC
Избягвайте кирилицата в имената на прикачените файлове! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 17:08 Заглавие: |
|
|
Е вие тука ми се нахвърлихте все едно...аз кво да направя ,че така пише в упътването...100мВ това е.А варианта със бъгавата карта е доста вероятен като се замисля
Мерси _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 17:45 Заглавие: |
|
|
Пусни картата на друг усилвател/уредба или ако щеш и на ТВ с аудио вход и ще разбереш и каква марка е уредбата? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 18:10 Заглавие: |
|
|
| DJ69VN написа: | | и каква марка е уредбата? |
Вероятно такава _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|