|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
leovo Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 21:09 Заглавие: |
|
|
СОР е разлика между средна (номинална) консумация и средна отдаваема мощност, а не за максимална. Сори, отношение между средно-отдаваема и средно-консумируема.
Относно иероглифите на дистанционо - дават преведен документ с пояснения. Трансформатор (тороидален) няма да харчи повече от 25-30 вата за 1 час. 2,2 кВт сякаш са достатъчни за 15 кв.м , изчислявах с калкулатори по различни сайтове (ако не грешат и всички).
А да купувам 3 климатика вместо 1, то какви са тея климатици по 500 лв? Моля, да ми посочиш поне 1, който ще ми топли при минус 20.
Извинявам се, ако те обидих, случайно...
Последната промяна е направена от leovo на Сря Сеп 17, 2008 23:55; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 23:15 Заглавие: |
|
|
Два гласа за "Hitachi"...  |
|
|
 |
iliada Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 8:04 Заглавие: |
|
|
Здрасти нашият е този, закупен от същата фирма. Много сме доволни и препоръчвам тези машини
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=247
Понеже ни трябва и за спалнята се спираме на малката тошиба дайсекай
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=247
Това е и отговора ми за автора на темата. Подразни ме негативното отношение на Филипов. Аз никъде в сайта на термо-клима не видях да твърдят, че при посочената консумация климатикът отдава максимума. Напротив хората си посочват минимум-средно и максимум мощност , която се отдава. Консумацията, посочена от Термо-клима е средна на охлаждане и средна на отопление. Ако си беше направил труда да отидеш на място щяха да ти го обяснят надълго. Айде сега сметни ги и виж как ще ти се изяснят нещата и няма да видиш коп 10 . Но leovo го е обяснил още по-добре. Винаги се дразня от прибързани негативни мнения. Разпитай, огледай и тогава съди . |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 8:27 Заглавие: |
|
|
На мен няма какво да ми се изяснява. Цитатът е от друга тема в друг форум. В този съм написал само: | Филипов написа: | | Нито един от всичките. Това са японски климатици за тяхната мрежа 100V, внесени по неофициални канали и неосигурени с резервни части. | Хайде кажи сега по законен начин ли е внесено нещо не за нашата мрежа и колко е осигурено с резервни части. Комшията 8 месеца не можеше да си ползва подобен климатик докато му намерят дистанционно (с йероглифи), просто се повреди. Никакво универсално от тези по нашия пазар не го "хапеше". А, и тия дето правят трансформаторите не знаят че японската мрежа не е 110, а 100V. Както и че нашият стандарт от години е 230V. Съчетано всичко това води до експлоатация на подобни климатици при 20% средно повече захранващо напрежение и ускореното им дефектиране. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 8:47 Заглавие: |
|
|
iliada,не знам какво те е подразнило,но мене специално много ме подразня когато горе съм писал с едни едри червени букви в шестия пост преди твоя как се пише в този форум,но това на тебе,като ти гледам поста не ти пука особено...
Айде с бутона си коригирай поста
А дискусията въобще и не знам закво се води-те хората знаят,те са разбрали,те са решили и научили,те са "чели сайта на фирмата" и те са "ходили на място и са им обЯснили надълго и нашироко".Това че Филипов обяснява разни неща,че и wgep се е включил в темата-това няма особено значение...
Такива хора които им отваряш очите ,а те насила си ги затварят се оставят да взимат каквото са си решили-и после да си го бие в главата.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 8:49 Заглавие: |
|
|
| leovo написа: | СОР е разлика между средна (номинална) консумация и средна отдаваема мощност, а не за максимална.
| Не е разлика ,а е отношение,но трябва да си наясно че е за точно определена външна и вътрешна температура.
| leovo написа: | | 2,5 кВт са напълно достатъчни за 15 кв.м , минах през няколко калкулатора, ако не грешат и всички. |
Това е също доста относително и силно зависи от външни климатични и други обективни условия.Всъщност се получава така че, когато ти трябва най-много енергия за отопление (когато температурите са най-ниски ),то тогава климатика ти работи в най-неикономичен режим и трудно достига максималната си мощност на топлоотдаване.Въобще потърси още малко и ще намериш сродни души в един форум ,където се избиват яко комплекси на тема климатици. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 9:19 Заглавие: |
|
|
Аз разсъждавам така : от една страна е по-добре добър марков климатик - по-ниско ниво на шума , по-високо КПД , повече екстри , това добре . Но пък разликата от 1000-1500 лв. (за по-марковите) има ли шанс да си я "избиеш" - било от по-доброто КПД , било от по-сигурната работа (по-малко ремонти и т.н. ) - аз не вярвам . Ако не са проблем парите - може да си го поръчате директно от Япония .
Между другото мой приятел е "сковавал" супер оригинални "Daikin" преди 1-2години на работа в Чехия , така че оригинал - това е твърде относително ..... |
|
|
 |
калина Опитен потребител

Регистриран на: 14 Яну 2008 Мнения: 450 Местожителство: стара загора
|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 10:09 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | | Всеки купува това,за което му стигат парите.DAIKIN e върхът,съгласен съм,но,уви,не мога да си го позволя!Имам OSAKA 12 DJ-ъглов,който три години не ме е подвел и за минута при температури отвън -20 и надолу.Доволен съм. |
и аз съм с такъв вече четири години. Верно, че при нас много не застудява, но съм доволна. топло ми е и не плащам много. _________________ Човек се учи, докато живее. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 10:11 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Верно, че при нас много не застудява, но съм доволна. топло ми е и не плащам много. |
Пустите му Заралии винаги са в далаверата  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|