Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Японски хипер-инверторен климатик
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
leovo
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пон Сеп 15, 2008 21:09    Заглавие: Отговорете с цитат

СОР е разлика между средна (номинална) консумация и средна отдаваема мощност, а не за максимална. Сори, отношение между средно-отдаваема и средно-консумируема.
Относно иероглифите на дистанционо - дават преведен документ с пояснения. Трансформатор (тороидален) няма да харчи повече от 25-30 вата за 1 час. 2,2 кВт сякаш са достатъчни за 15 кв.м , изчислявах с калкулатори по различни сайтове (ако не грешат и всички).
А да купувам 3 климатика вместо 1, то какви са тея климатици по 500 лв? Моля, да ми посочиш поне 1, който ще ми топли при минус 20.
Извинявам се, ако те обидих, случайно...

Последната промяна е направена от leovo на Сря Сеп 17, 2008 23:55; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Сеп 15, 2008 23:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Два гласа за "Hitachi"... Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
iliada
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 17, 2008 8:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Здрасти нашият е този, закупен от същата фирма. Много сме доволни и препоръчвам тези машини
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=247

Понеже ни трябва и за спалнята се спираме на малката тошиба дайсекай
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=247
Това е и отговора ми за автора на темата. Подразни ме негативното отношение на Филипов. Rolling Eyes Аз никъде в сайта на термо-клима не видях да твърдят, че при посочената консумация климатикът отдава максимума. Напротив хората си посочват минимум-средно и максимум мощност , която се отдава. Консумацията, посочена от Термо-клима е средна на охлаждане и средна на отопление. Ако си беше направил труда да отидеш на място щяха да ти го обяснят надълго. Айде сега сметни ги и виж как ще ти се изяснят нещата и няма да видиш коп 10 Rolling Eyes . Но leovo го е обяснил още по-добре. Винаги се дразня от прибързани негативни мнения. Разпитай, огледай и тогава съди Wink .
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Сря Сеп 17, 2008 8:27    Заглавие: Отговорете с цитат

На мен няма какво да ми се изяснява. Цитатът е от друга тема в друг форум. В този съм написал само:
Филипов написа:
Нито един от всичките. Това са японски климатици за тяхната мрежа 100V, внесени по неофициални канали и неосигурени с резервни части.
Хайде кажи сега по законен начин ли е внесено нещо не за нашата мрежа и колко е осигурено с резервни части. Комшията 8 месеца не можеше да си ползва подобен климатик докато му намерят дистанционно (с йероглифи), просто се повреди. Никакво универсално от тези по нашия пазар не го "хапеше". А, и тия дето правят трансформаторите не знаят че японската мрежа не е 110, а 100V. Както и че нашият стандарт от години е 230V. Съчетано всичко това води до експлоатация на подобни климатици при 20% средно повече захранващо напрежение и ускореното им дефектиране.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 17, 2008 8:47    Заглавие: Отговорете с цитат

iliada,не знам какво те е подразнило,но мене специално много ме подразня когато горе съм писал с едни едри червени букви в шестия пост преди твоя как се пише в този форум,но това на тебе,като ти гледам поста не ти пука особено... Evil or Very Mad
Айде с бутона си коригирай поста Exclamation
А дискусията въобще и не знам закво се води-те хората знаят,те са разбрали,те са решили и научили,те са "чели сайта на фирмата" и те са "ходили на място и са им обЯснили надълго и нашироко".Това че Филипов обяснява разни неща,че и wgep се е включил в темата-това няма особено значение...
Такива хора които им отваряш очите ,а те насила си ги затварят се оставят да взимат каквото са си решили-и после да си го бие в главата. Idea
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 17, 2008 8:49    Заглавие: Отговорете с цитат

leovo написа:
СОР е разлика между средна (номинална) консумация и средна отдаваема мощност, а не за максимална.
Не е разлика ,а е отношение,но трябва да си наясно че е за точно определена външна и вътрешна температура.
leovo написа:
2,5 кВт са напълно достатъчни за 15 кв.м , минах през няколко калкулатора, ако не грешат и всички.

Това е също доста относително и силно зависи от външни климатични и други обективни условия.Всъщност се получава така че, когато ти трябва най-много енергия за отопление (когато температурите са най-ниски ),то тогава климатика ти работи в най-неикономичен режим и трудно достига максималната си мощност на топлоотдаване.Въобще потърси още малко и ще намериш сродни души в един форум ,където се избиват яко комплекси на тема климатици.
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Сря Сеп 17, 2008 8:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Както е казал героят на Алеко Константинов - Имали бол пари, дали ги.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Сря Сеп 17, 2008 9:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз разсъждавам така : от една страна е по-добре добър марков климатик - по-ниско ниво на шума , по-високо КПД , повече екстри , това добре . Но пък разликата от 1000-1500 лв. (за по-марковите) има ли шанс да си я "избиеш" - било от по-доброто КПД , било от по-сигурната работа (по-малко ремонти и т.н. ) - аз не вярвам Rolling Eyes Rolling Eyes . Ако не са проблем парите - може да си го поръчате директно от Япония Laughing .

Между другото мой приятел е "сковавал" Laughing супер оригинални "Daikin" преди 1-2години на работа в Чехия Laughing , така че оригинал - това е твърде относително .....
Върнете се в началото
калина
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: стара загора

МнениеПуснато на: Сря Сеп 17, 2008 10:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix написа:
Всеки купува това,за което му стигат парите.DAIKIN e върхът,съгласен съм,но,уви,не мога да си го позволя!Имам OSAKA 12 DJ-ъглов,който три години не ме е подвел и за минута при температури отвън -20 и надолу.Доволен съм.

и аз съм с такъв вече четири години. Верно, че при нас много не застудява, но съм доволна. топло ми е и не плащам много.
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 17, 2008 10:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Верно, че при нас много не застудява, но съм доволна. топло ми е и не плащам много.

Пустите му Заралии винаги са в далаверата Twisted Evil
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 2 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети