| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Pepi Petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 22, 2008 13:29 Заглавие: Samsung CW-21A113N проблем със захранването |
|
|
| Захранването е изпълнено с STR W6750F,захранването тръгва за секунда и след това спира.STRa е сменен,ценери и диоди също,пусках го без оптрон с тример ефекта е същият.Някои имал ли е подобен проблем.Изходните напрежения ги разтоварих,пусках го и с отделно захранване на оптрона през тример.От R811,813,814 на шасито има монтиран само 813 който е0.27 ома. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 22, 2008 14:22 Заглавие: |
|
|
И кое е шасито дето го пише под ТХО- то ? _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 22, 2008 14:35 Заглавие: |
|
|
S16A Да не си пропуснал някой ценер. Май имаше един, на много неудобно место при радиатора. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 22, 2008 15:11 Заглавие: |
|
|
Имах подобен дефект със кондензатора паралелно на диода на 130 V
не си спомням шасито но STR-a беше същия. Точно това правеше гада , тръгва и като вдигне напрежение гасне. Щом колегата е сменил всички диоди и ценери. Залагам на кондензатор. Тая работа с тримера на оптрона при STR-a малко не върви според мен. _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 22, 2008 19:54 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | Тая работа с тримера на оптрона при STR-a малко не върви според мен.
| защо мислиш така? |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 23, 2008 1:06 Заглавие: |
|
|
Не разбрахме за кондензаторите. А тук те са доста. И на крушка ли го пробвате или? Резистор с пром. стойност?
А някои захранвания наистина не тръгват с тример вместо оптрона. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 23, 2008 10:10 Заглавие: |
|
|
Да на някои захранвания става номера с оптрона. Самия факт, че на някои става, а на други не, веднага го прави несигурен за мен и не дава реална представа за ремонта. Фактът, че може да се използва този метод тук е, че STR-a има добра защита от пренапрежение на драйвера. Докато се намери подходящ ток на опттрона няма да изгори защото просто изключва схемата за упрвление. Само, че докато включи, не се знае в коя тозно фаза на ремонт си. Специално за този случай схемата за обратна връзка в студената част ,като изключим веригата за дежурен режим се състои от два елемента по 20 ст. които можем да сменим (оптрона и TL431) . Съпротивленията после се мерят, евентуално може да се сменят кондензаторите в честотната компенсация на TL431 -C824 , C8228. От там нататък спирам да я мисля тази верига. В топлата част веригата за обратна връзка се проверява също лесно. После вече копане и замяна на елементи. Импулсния траф също се мери. Не говоря тука за стандартните неща , диоди ценери , електролити, променени стойности на резистори.....
И аз не видях да се споменава за електролити ? Все пак дойде есен
Просто изказвам мое мнение, пък и моя метод. Не искам да оспамваме темата на колегата. Нека и той каже какъв е напредъка.
Иначе методите за ремон на захранвания са си интересна тема и всеки си има начин на работа . _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
Pepi Petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 23, 2008 11:27 Заглавие: |
|
|
| Кондензаторите паралелно на диодите ги махнах,кондензаторите в топлата част керамични и електролитни сменени.Диоди и ценери сменени.Останаха само съпротивленията но се мерят перфектно.Продължавам да го мъча,но много разкопах шасито. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 23, 2008 12:58 Заглавие: |
|
|
Още от първия пост....,ама съм го пропуснал
Като рече да тръгне захранването за секунда какво става с вторичните напрежения....; тоя ключ Q805,806 в какво състояние е?; управляващото напрежение "POWER" колко волта е? ; изменя ли се? То отива и към IC803, 804. Там на входовете, на изходите има ли реакция?
Сматам, че от тука трябваше да се почне.. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 23, 2008 14:29 Заглавие: |
|
|
| Pepi Petrov сигурен ли сте че шасито е S16A ? |
|