| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cyriliano Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 18, 2008 16:53 Заглавие: проблем с матрица 15.4 hitachi |
|
|
| Здравейте имам много странен проблем имам матрица hitachi от лаптоп acer 1692 и един друг лаптоп acer 3610 със счупена матрица модел LP154wx2 сложих му матрицата хитачи и работи но сякаш не гаси червените пиксели и двата имат 30 пинови куплунзи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bengata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 19, 2008 8:42 Заглавие: |
|
|
| Я една снимка да видиме какво става снимаи и матриците,гърбомете им. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 19, 2008 15:23 Заглавие: |
|
|
| Матрицата която сложих е TX39D85VC1 а оригиналната е lp154wx2 после ще направя снимки и ще ги постна почетох насам натам и видях 4е в матриците има сериен еепром 2402 въпроса ми е дали ако сваля еепрома от едната матрица и го сложа на другата ще има полза там е записана матрицата и разделителната способност |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 19, 2008 22:42 Заглавие: |
|
|
| Днес разглобих матрицата за да поразгледам как са организирани нещата поразтърсих се тук там и се оказа че има няколко начина на управление и горе долу вички матрици са стандартни в по старите матрици няма еепроми управлението било LVDS и разликата е в това че новите матрици могат да имат и 2 LVDS за управление за съжаление картината все още си червенее и започвам да се съмнявам че причината не е в матрицата а в самичт лаптоп. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 20, 2008 1:15 Заглавие: |
|
|
Това,че куплунзите на двете матрици отговарят по форма и брой пинове,не означава винаги че са еднакви.Ако намериш информация от производителя за двете матрици,ще си спестиш доста загубено време.Каква е родната резолюция на матриците?Важно е за големината на някои сигнали.Това не е телевизор да задаваш софтуерни корекции,трябва точно да отговарят.Каква е причината да подменяш матрица?
За обща култура-L(low)V(voltage)D(differential)S(signalling) е специфичен сигнал с висока битовост.Като цяло е желателно преди да ремонтирате едно устройство да се запознаете с начина му на работа.Помага много в ремонтите. |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 24, 2008 9:24 Заглавие: |
|
|
Червенее или розовее? Ако вместо бяло виждаш розово, просто лампата ти е изфирясала.
Ако всички цветове, освен бялото, червенеят, значи ти е прекъснат или окъсен единият кабел за червеният сигнал.
Има, разбира се, вероятност проблемът да е в самия лаптоп, и такъв случай съм имал.
Това със смяната на EEPROM-а няма да доведе до нищо хубаво!
Дай снимка! _________________ https://LaptopBG.com
https://LaptopDisplay.eu |
|
|
 |
|