| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivoto Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 24, 2008 21:45 Заглавие: КАК?: Свързване на ИР датчик към аларма, уведомяваща по GSM. |
|
|
Здравейте.
Алармата е GCM 9. Свързана е с телефон Siemens и при задействане, уведомява запаметените номера. Предполагам я знаете. Не е лоша, добре работи.
Но по схемата е дадена да сработва чрез магнитен датчик, за врата да речем. Просто се прекъсва веригата и алармата се задейства.
Аз обаче, искам да я свържа с инфраред датчици.
Идеята е "нормално затворена верига" да се прекъсне от ИР датчика и системата да сработи.
Захранването е 12 волта, от акумулатор. Но не знам как да захраня датчика и как да го включа към системата. Страх ме е да не го изгоря. Моля помогнете.
Как да му подам точното захранване, как работят режимите му "аларма" и "темпер" и как се закача така, че просто да прекъсне?
Ще ви бъда много благодарен за обяснения "като за полуидиот", но наистина, не разбирам много, но съм готов да експериментирам.
Долу виждате схемите и описанията. Помогнете ми да накарам този датчик да сработи. Моделът му е "Reflex" на "Texacom":
Ето схемата на алармата:
Там където става прекъсването, трябва да бъде датчика, който пък има следните означения на входовете:
А това е упътването към датчика:
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 24, 2008 22:35 Заглавие: |
|
|
Ами много е лесно:захранваш датчика-от захранването на алармата,предполагам имаш акумулатор.Клемите ALARM са все едно магнитният контакт-сврзваш ги на клеми input на алармения модул.Тамперът пък е защитна верига на самият датчик-това е едно микроключе,което се затваря с капака на датчика.Само че за него в алармените централи се конфигурира специална зона.Ако искаш поне донякъде да ползваш функцията му,свържи го последователно на аларменият контакт,но няма никаква реална полза от това.Когато са размърдаш в обхвата на датчика,алармената верига се отваря и се задейства системата и т. н. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 24, 2008 22:35 Заглавие: |
|
|
| Клемите на инфрачервения датчик, на които пише ALARM ги свързваш на мястото на магнитния датчик. На клемите, на които пише 12V 0V подаваш постоянно напрежение 12 волта. Клемите, на които пише TAMPER може да не ги ползваш или може да ги свържеш последователно на клемите ALARM. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 24, 2008 22:36 Заглавие: |
|
|
 _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
ivoto Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 24, 2008 22:50 Заглавие: |
|
|
Значи клемите "аларм" ще свършат работата.... Чудесно. Много съм ви благодарен, че бяхте така бързи.
Относно захранването, как ще ми препоръчате за захраня датчика?
Там пише 16 mA при 12V. Ако просто му подам от акумулатора, ще изгори... какво трябва да му сложа пред входа, за да имам сигурни 16 mA при 12V? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 25, 2008 6:40 Заглавие: |
|
|
Нищо няма да изгори!Просто хорат указват консумацията му при захранване 12V.Ще трябва и книжки малко да почетеш  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
ivoto Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 25, 2008 7:34 Заглавие: |
|
|
| Благодаря още веднъж. |
|