| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 347 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Пон Сеп 22, 2008 15:36 Заглавие: |
|
|
Литиевите батерии, които се използват при мобилните телефони имат вградена автоматика, която изключва автоматично батерията, ако напрежението на заряд се повиши над около 4,2V . едон от вариантите е зарядното да не е включено постоянно, а да се включва циклично - т.е през определно време. Аз лично използвам другия вариант - със външно захранване на 4V и нямям проблеми от 6 месеца...
телефона е Siemens C45 _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 22, 2008 19:30 Заглавие: |
|
|
Дискусията се задълбочи и стана интересна
Модулите които използвам не са с постоянна зарядка към телефона но въпреки всичко телефоните се изключват. Доколкото знам се следи и консумацията при зарядка и от там се съди за състоянието на батерията.
Останалото като информация ще подам където трябва за коментар. Любопитен съм какво ще ми отговорят. Даже мога да им дам и един телефон който се изключва бързо за проби. _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 22, 2008 20:56 Заглавие: |
|
|
| Код: | Доколкото знам се следи и консумацията при зарядка и от там се съди за състоянието на батерията.
|
Да при някой важни зареждачки на акумулаторни батерий, се следи времето при определен ток на заряд за да се изчисли някакво приблизително процентно изхабяване на батерията.
Стига се до там че и автоматично се разрежда до определен праг на напрежение за да се придобие по точна представа за състоянието и , разбира се при последващото зареждане.
Дори и има една практика за 10% разряд по време на зареждане при някой от старите обслужваеми акумулатори.
Но за състоянието на батерията на GSM се разбира от AT
командата AT+CBC. |
|
|
 |
kosio11 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 23, 2008 20:21 Заглавие: |
|
|
| Открих един вариянт при който не се изключва телефона, дори и когато батерията е заредена(показва се знака за заредена батерия).На самата батерия има три пластинки : плюс, минус и една пластинка в средата.Признавам си че нямам представа за какво е, но като я изолирам, батерията дори да се зареди не се изключва телефона.Само ме притеснява да не стане някоя бела и дали това е правилно което правя. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 23, 2008 20:29 Заглавие: |
|
|
| kosio11 написа: | | ...Само ме притеснява да не стане някоя бела и дали това е правилно което правя. |
Може да я взривиш. |
|
|
 |
kosio11 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 24, 2008 21:23 Заглавие: |
|
|
| Купих си днес стабилизатор и го закачих на мястото на батерията.Засега няма проблем - продължавам с тестовете. |
|
|
 |
ivoto Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 24, 2008 23:37 Заглавие: |
|
|
Какъв стабилизатор купи?
Това дето го продават млад конструктор върши ли работа? И от акумулатора директно ли му подаваш?
Регулируем стабилизатор 1,2-30V/1A
Кат. Nо 11871
Стабилизатора е изграден на базата на интегрална схема LM317T.
# Входно напрежение - до 30V.
# Изходно напрежение - от 1,2 до 30V
# Максимален ток - 1A с радиатор |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 25, 2008 6:42 Заглавие: |
|
|
Става.Регулираш го за 4,0V на изхода и е готов за работа.С малко радиаторче,разбира се. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
kosio11 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 30, 2008 18:22 Заглавие: |
|
|
| Задалжително ли е да сложа радитор? Не се сетих да видя дали награвя. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 30, 2008 19:01 Заглавие: |
|
|
Ами затопля се.Особено когато започне да набира телефона.Добре ще е да има поне една пластина за охлаждане. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|