Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV WatsoN FA6329 - няма корекция по хоризонтала

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mteddy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 26, 2008 11:47    Заглавие: TV WatsoN FA6329 - няма корекция по хоризонтала Отговорете с цитат

Телевизорът е шаси 11ak19E3, процесор - sda5255-A045, памет 24С08, видео tda8844, тунер Samsung, стерео звук.
Изкривен е на "възглавница" и не се регулира по хоризонталните корекции. Полевакът BUZ444 пече яко, но не гори. Сменил съм кондензаторите - ефект никакъв. Дроселите изглеждат нормално на външен вид. С различни памети (бин-ве) се променя напрежението на гейта от 0,6 до 3 волта, съответно и на дрейна от 13 до 27 волта, но само толкова. Дайте някой точен дъмп, че поне в него да съм сигурен (мойте са от нета). Рових по хоризонталното, но освен, че не тръгва с BU2508, a с 2sc5411, друго не открих. Може и да пропускам нещо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 26, 2008 11:54    Заглавие: Re: TV WatsoN FA6329 - няма корекция по хоризонтала Отговорете с цитат

mteddy написа:
.....не се регулира по хоризонталните корекции. ..... С различни памети (бин-ве) се променя напрежението на гейта от 0,6 до 3 волта, съответно и на дрейна от 13 до 27 волта, но само толкова. .....

Не мислиш ли, че със софтуер трудно се оправя хардуер Question Confused
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 26, 2008 12:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Сменил съм кондензаторите - ефект никакъв.

Кои ?
Струва ми се че RC е прав!

Последната промяна е направена от old4 на Пет Сеп 26, 2008 12:06; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
mteddy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 26, 2008 12:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Да! По-вероятно обратно със софтуер да се развали хардуер. Но не искам да "зачеквам" тази тема. Искам да споделя, че не откривам дефектирали елементи, но като краен вариант телевизорът не работи. И само по този начин съм успял да му въздействам.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 26, 2008 12:06    Заглавие: Отговорете с цитат

http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=41102
Виж това.

Поредната тема която отнема половин час,докато я намериш,щото в 2 страници писано няма нито веднъж упоменато правилно името на шасито. Evil or Very Mad
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mteddy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 26, 2008 12:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Кои ?

Във колекторната и дрейната вериги.
Отивам да чета
Дано 1 час четене ми спеси 1 месец стоене зад телевизора.
А и човек трябва да си припомня наученото в училище(беше отдавна) Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети