Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Японски хипер-инверторен климатик
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
iliada
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 17, 2008 18:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Филипов написа:
...

Tи как си обясняваш нелегално да минават толкова много машини. Това да не са 100 кила хероин или петима цигани в камион? Разбира се че имат придружаващи документи , с които влизат в страната.
Само че мен най-малко това ме вълнува както и повечето хора. Важно е да знам , че съм направил добър избор. Между другото не знам при теб и приятеля ти как е и кой им ги е слагал в Плевен, но във Варна сервизирането на тия климатици е надеждно.
А този въпросния смешен цитат съм го виждал в сайта на "специалисти", които го бяха написали 110волта, а не 100. Това е от голяма компетенция сигурно Laughing Те дори не знаят, че в Япония са на 100волта, ама иначе предупреждават като оня велик политик "за бога братя не купувайте" Laughing Смях в залата Laughing
Но все пак всеки има право на избор. Ако на теб не ти харесват като вариант-ок. Между другото ти с какви климатици си?

Exclamation Arrow Коригирал съм ти поста Exclamation И на теб ли изрично трябва да ти се обяснява с кой бутон се отговаря Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 17, 2008 18:23    Заглавие: Отговорете с цитат

iliada написа:
Tи как си обясняваш нелегално да минават толкова много машини. Това да не са 100 кила хероин или петима цигани в камион?

айде айде...
iliada написа:
Важно е да знам , че съм направил добър избор.

Тва вече го разбрахме...Ти не знаеш-ти "вярваш",даже ако трябва да сме точни-"вЕрваш".
iliada написа:
но във Варна сервизирането на тия климатици е надеждно.

По какво го разбра това?Колко уреда ти се наложи да отремонтираш във въпросния сервиз та правиш такива изводи и имаш ли техническата грамотност да даваш подобни генерални заключения?
Разбрахме вече че всичко при тях е безпроблемно,че са най-кадърни,като поддръжка,че са най-добрия избор и т.н. и т.н.Още нещо има ли да ни осведомиш,което ние баламите не знаем или ще бегаш да си пребираш стинките заработени от рекламна дейност? Twisted Evil
Между другото ти като клиент (щото ти очевидно си),а не като специализиран техник-да коментираш компетентността на някой,да го слагаш специалист в кавички и прочие е най-малкото смешно.Нито си му на нивото на знанията,нито на акъла,нито на опита,нито на ...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Сря Сеп 17, 2008 20:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Да правиш разлика между "неофициален" и "нелегален"? Официалния внос върви през фирми със съответна оторизация, с подготвен сервизен персонал, често в учебни центрове на производителя. С документи за съответствие и безопасност на изделието. Осигурено със сервизна мрежа, резервни части и сервизна документация съгласно нормативите на производителя. Той знае ли че продукцията му се използва през нашенското изобретение "трансформатор"? Просто има модели, които се произвеждат за европейския пазар и толкова. С инструкция и надписи, вкл. на дистанционното на съответните езици съгласно законите. Великите "вносители" имат ли резервен компресор, вентилатор или дори дистанционно? Дори и за извънгаранционна поддръжка? Много се съмнявам. Просто хвърлят боб че няма да се счупи. Или цената е такава че да могат да разфасоват нов климатик за резервни части.

Като те интересува - имам 4 броя.
1. Hitachi 14 - желязна машина, жалко че вече ги няма.
2. Panasonic 9 - оказа се че има грешка в софтуера и т.н.
3. 2 бр. Midea 9 - държат се учудващо добре за никаквите си пари.

Всеки може да поръча всичко през интернет например. С ниския курс на долара е много популярно от USA. Само че за лична употреба и си носиш последствията. За публична търговия си има други изисквания. Справки в "Държавен вестник". То има и коли с десен волан и може и такава да си внесеш, но предпочитаме да караме с ляв. Защото у нас движението е такова. Гледам че в Русия ще ги забраняват. Защото явно вкарват от далечния изток също като твоите климатици. И ако в тайгата не е от особено значение то в градовете се застрашава безопасността на другите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
leovo
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Сря Сеп 17, 2008 23:59    Заглавие: Отговорете с цитат

iliada написа:
Здрасти нашият е този, закупен от същата фирма. Много сме доволни и препоръчвам тези машини
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=247
...

Много е скъп! А ако наистина машинки не стават за България? Лека-полека започвам да вярвам на Филипов. Какво да правя? Коя да купя? За всяка има куп положителни и отрицателни мнения. Може по добре "циганска любов"? Laughing
Върнете се в началото
iliada
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 18, 2008 8:14    Заглавие: Отговорете с цитат

leovo, твоя воля е на кой ще вярваш. Но Филипов няма такъв климатик и доколкото разбирам може да даде мнение само за Toshiba, Panasonic и Midea. Така че не не знам защо не прочетеш мнения на хора, които ползват такъв тип машини за да прецениш сам. В този форум много е писано. Дано съм ти от полза:
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,33366.0.html

Arrow Между другото извинявам се ако по някакъв начин съм ви нарушил правилата как се пише отговор тук. Виждам че се въвежда код и така, но виждам и че част от мнението ми е било изтрито Rolling Eyes А не съм засегнал никой.

Idea Arrow Arrow Arrow 8. Отговаря се с помоща на бутона (отговор), а не с (цитат). Забранени са едносрични отговори, само с емотикони, цитирането на цял пост и картинки, както и цялостното цитиране на последния пост. Подобни постове - ще бъдат модерирани, а при системно несъобразяване - изтривани. Exclamation
За това става въпрос. (Филипов)
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 18, 2008 8:34    Заглавие: Отговорете с цитат

iliada,Айде стига се прави на "плеснат с мокър парцал"-от поста ти нищо не е трито.Изтрит е огромния цитат в него.
Отделно мисля че само в тази тема 2 пъти ти направих забележки как се пишат имена на марки,а ти продължаваш на кирилица,както си знаеш.Само че на мене почна да ми писва да вървя след тебе и да коригирам.
Пак ти казвам-запознай се с правилата,как се пише във този форум и ги спазвай да не те принудя да се запознаеш с тях зорноволно Evil or Very Mad Exclamation
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Нед Сеп 21, 2008 18:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Краят на сагата http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=93465&view=findpost&p=1079391
Човекът май ще учи японски.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 21, 2008 19:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Да учи...То предупреждаш,предупреждаваш,ама той човек наумил ли си е нещо-трудно можеш го спря...Той меракът бил като дриснята. Laughing
Е ами сега да си бере гайлето. Idea
leovo
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Нед Сеп 21, 2008 21:10    Заглавие: Toshiba RAS-2218AD Отговорете с цитат

Отскоро монтираха ми климатик: "Toshiba RAS-2218AD" от фирмата "Термо клима" (Варна). Дадоха ме превода на копчетата но той явно не е достатъчен за да мога да го ползвам на все 100%. Освен това, нямам никаква информация относно два бутона, които трябва да се натискат през отвори с клечка за зъби. Сякаш лявото е за установка на заводските настройки. Дясно - когато го натискам, на дисплея се изписват нули и с бутони за температурата мога да променя показание от 00 до 33. Най-интересното е обаче, че промяната става сякаш по 16-ричната система (00-01...0А-0В-0С...). За какво служи?
Май, има най-различни трикове с комбинации на бутони, за които не знам нищо.
Економичен режим - само за охлаждане ли? За таймер нищо не разбирам.
Намерих в интернет информация за моя климатик: http://www.daiseikai.com/newdownload/image/t_2218-3618d.pdf , ама аз все нямам време да науча японски.
Много ще съм ви благодарен за помощта.

http://i.data.bg/08/09/20/1162861_orig.jpg
Върнете се в началото
iliada
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 28, 2008 1:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Божеее, Leowo, какъв чаршаф Laughing
Не ти ли дадоха превод на дистанцията. Като гледам няма много копчета. Ако искаш сканирай превода да го видим Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 3 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети