Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблеми със зареждането на Siemens S65

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Vmax
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 28, 2008 18:18    Заглавие: Проблеми със зареждането на Siemens S65 Отговорете с цитат

Здравейте, имам странен проблем с батерията на Siemens S65, или по скоро проблема мисля е със самият телефон. Батерията вместо да се зарежда се разрежда Sad Пробвах и друго siemеns зарядно и ефект пак нямаше. Зарядните са пробвани на друг телефон и си работят нормално. Не знам дали зарядното на S65 е с нещо по специфично, понеже имам големи съмнения, че това с което дойде телефона не е оригиналното. Другото зарядно с което е пробван е от M55 или А65. При включване на зарядно телефона си индикира че се зарежда и всичко изглежда нормално, но на напрактика батерията се разрежда Confused Някой срещал ли е подобен проблем, на какво може да се дължи и може ли да се отстрани Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
elenizori
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Сеп 28, 2008 20:04    Заглавие: сименс Отговорете с цитат

Мисля че този телефон имаше в менюто опция при която се прави пълен разряд и след това заряд на батерията. Даже намерих тази функция при МТ 50 (бат. поддр.) виж дали не е включена. Може да има друг проблем, но това поне лесно се проверява, ( меню - настроики-телефон- бат. поддр.).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 28, 2008 21:23    Заглавие: Отговорете с цитат

elenizori, подобна поддръжка на батерията е възможна (дори когато я има) само в случай, че батерията е NiMH!
При Li-еви батерии в различните им разновидности - не работи (и си казва).
В случаите когато е активна, заряда няма да се включи докато не се изпразни батерията до необходимото ниво, като за целта телефона "включва допълнителни консуматори".
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Vmax
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 28, 2008 21:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Подобно меню липсва, предполагам защото телефона принципно си е с Li-Ion батерия и няма необходимост от подобно нещо. В крайна сметка, дори и след пълното разреждане на батерията, телефона не я зарежда. Проблема долу горе се ориентирах къде може да е, а именно в тези транзистори :
Върнете се в началото
Vmax
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 30, 2008 15:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Все още не съм успял го накарам да се зарежда телефончето Sad Почва да ме съмнява резистора R1344. От изводите 8 и 7 на V1305 до единият извод на R1344 има връзка и от извод + за батерията до другият извод на резистора също има такава, но между двата края на резистора няма. Резистора е само с 0,15 ома съпротивление и би трябвало зумерчето на мултицета който имам да сигнализира връзка при допиране двата края на резистора или поне да отчете съпротивлението му Confused . Ако резистора е прекъснат обаче дали биха били такива симптомите? То е ясно, че няма да зарежда батерията ако е прекъснат, но дали ще я изхабява. Не съм много наясно с нещата и принципна на действие Smile Правилни ли са ми расъжденията или греша тотално.
Върнете се в началото
milenjs
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Котел

МнениеПуснато на: Сря Окт 01, 2008 7:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами R1344 ти е точно резистора който играе ролята на токов сензор, най-вероятно е прекъснал поради високия ток протекъл през него при зареждане, няма какво да се чудиш - сменяй го и пак ще си в джаза Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети