| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Алекс Боцев Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 29, 2008 8:39 Заглавие: BEKO шаси KX1.190 / K1 гасне |
|
|
Здравейте колеги. Този телевизор ме разби направо! Когато е студен в стендбай и се пробваш да го пуснеш от бутоните отпред или ДУ тръгва за няколко секунди и гасне. Като го щтракнеш няколко пъти даже се показва образ и гасне. Ако си поиграеш с намаляване на ускоряващото напрежение може и да успееш да го запалиш, но положението не е стабилно - пак може да угасне след минутка. Ако се намали захранването пак може да го запалиш и да работи, но като го оставиш една нощ да преспи и сутринта отново се включва и гасне. При затопляне с топъл въздух тръва. След като се изгасне се пали нормално отново от дистанционното и няма нужда от рестарт на захранването. Смених къде кой кондензатор се сетих, ТХО смених. Какво ли не презапоих, елиминирах защитита за тока на лъча - същото. И съдържанито на паметта смених - няма ефект.
И вече почти съм се предал, да му се не види! _________________ Нищо ново под слънцето, всичко е физика 
Последната промяна е направена от Алекс Боцев на Пон Сеп 29, 2008 8:57; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Сеп 29, 2008 8:43 Заглавие: |
|
|
Къде го загряваш.Я загрей само Топлата част на захранването да видим какво ще стане. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 29, 2008 8:50 Заглавие: |
|
|
Внимателно го толих целия - не можах да разбера от къде е ефекта. Сега пробвах със захранването - със сигурност няма ефект в толата част _________________ Нищо ново под слънцето, всичко е физика  |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 29, 2008 9:36 Заглавие: |
|
|
Нещо май само сменяме до дупка та белким тръгне А не търсим повреда. Няма ни едно нещо,конкретно измерено...
| Алекс Боцев написа: | | . Смених къде кой кондензатор се сетих, ТХО смених. Какво ли не презапоих, елиминирах защитита за тока на лъча - същото. И съдържанито на паметта смених - няма ефект.! |
Кондензаторите кои номера са? В кои стъпала?
[url=http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=45015&highlight=k1&topicshow=BEKO%20NR21K29%20PF%20SXS%20не%20се%20запуска%20-РЕШЕНО!]Една хубава тема[/url] Има и други за ch. K1 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 29, 2008 10:17 Заглавие: |
|
|
До сега съм правил поне 25 такива шасита, имал съм подобни приблеми, но такъв проблем явно не до сега. Каквото се сещате съм го мерил, всичко отговаря на нормите _________________ Нищо ново под слънцето, всичко е физика  |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 29, 2008 10:24 Заглавие: |
|
|
Проверете и напишете какви са напреженията захранващи процесора-8в,5в,3в.Вижте има ли кондензатори на 470uf на 16в.които да се различават по цвят от другите ,ако има ги сменете без да го мерите .По принцип е грешен подхода да се сменя без да се мери,въпреки че и аз го правя., _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 29, 2008 10:29 Заглавие: |
|
|
Има писано как се проверява само захранването (поне то да бъде отделено от останалата част)!
Друг вариант: | Алекс Боцев написа: | | Каквото се сещате съм го мерил, всичко отговаря на нормите | - ново шаси (евентуално кинескоп и всичко е Ok  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 29, 2008 11:25 Заглавие: |
|
|
Понякога се налага и кутията да се смени  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 29, 2008 11:26 Заглавие: |
|
|
| emoome написа: | | ново шаси (евентуално кинескоп и всичко е Ok) |
Мда-при така зададен въпрос-наистина това е отговора.
Плюс евентуално кутия,ако излезе,че не е от шасито и кинескопа.
Темата отплава към говорилнята.Поне докато се появи някаква адекватност в питащия. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 29, 2008 13:46 Заглавие: |
|
|
Стабилизаторите 3.3V i 5V съм сменил, електролитните кондензатори с капацитет по-голям от 47 uF съм сменил почти всички, другите съм нагрявал по отделно. Едиствено не бях сменил кондензатора 100/400V - с намален капацитет е, утре сутрин като пусна телевизора ще се разбере аз ли съм пропуснал нещо в захранването или ще сменям шасито. _________________ Нищо ново под слънцето, всичко е физика  |
|
|
 |
|