|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivoto Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 28, 2008 22:16 Заглавие: Някой иска ли да направи едно умно зарядно? С/у заплащане. |
|
|
Направих си една аларма за вилата, от онези уведомяващите по GSM. Закачил съм я на акумулатор 12V, 12A. Беше спешно и нямах време за подготовка....
Искам нещо, което автоматично да ми зарежда акумулатора, както си е закачен с консуматорите, без да го откачам...
Замислих се и за някакъв вид ЮПС, но понеже вече имам акумулатор, предпочитам да е нещо пригодимо за него.
Дайте предложения. Намирам се във Варна, но може да използваме куриер.Ако ви се занимава де... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
aster11 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 29, 2008 7:22 Заглавие: |
|
|
| UPS 70 на ТЕХНОГАМА |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 29, 2008 8:47 Заглавие: |
|
|
За целта 12Ah е излишен..
Ако те устройва - Захранващ блок с кутия. Кутията е предвидена за 7Ah акумулатор... стандартен за алармените системи.
Контакти на ЛС. _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
калина Опитен потребител

Регистриран на: 14 Яну 2008 Мнения: 450 Местожителство: стара загора
|
Пуснато на: Пон Сеп 29, 2008 12:18 Заглавие: |
|
|
12A или 12Ah? А колко ти е консумацията на алармата/ток/
Имам предвид устройство 13,8V-2A, което ще захранва системата и ще зарежда акумулатора, ако консумацията ти е под 1А. _________________ Човек се учи, докато живее. |
|
|
 |
PET3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 29, 2008 13:12 Заглавие: |
|
|
Баси 12V 12А?!!! Ти ракета ли ще изтрелваш
Ако ти е 140W рупорната сирена при f~8kHz бих казал, че ще изселиш квартала.
Сигурно става дума за 2А. _________________ Варна-Бургас-Варна
пишете само на [email protected] или ICQ-то
www.putfile.com |
|
|
 |
ivoto Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 29, 2008 14:43 Заглавие: |
|
|
Нееее
Некоректно съм го написал )
Просто сложих един акумулатор, който е 12V, 12 Ah ) Просто такъв имах под ръка. Пък и е нов.
калина, относно консумацията:
Имам закачени 3 инфрач. датчика, по 16 mA, но смятам да закача и самият телефон "SIEMENS" директно към системата, като му махна батерията. За целта ще слагам този стабилизатор:
Регулируем стабилизатор 1,2-30V/1A
Кат. Nо 11871
Стабилизатора е изграден на базата на интегрална схема LM317T.
# Входно напрежение - до 30V.
# Изходно напрежение - от 1,2 до 30V
# Максимален ток - 1A с радиатор
Другите консуматори не ги знам, които са в платката на алармата. Гледам, че святкат 2 светодиода, но другата консумация в "стенд бай" режим не знам кава е.... Но 100% общата консумация ще е под 1А. |
|
|
 |
калина Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 29, 2008 15:32 Заглавие: |
|
|
захранващото ни устройство дава изходно напрежение 13,8V. При отпадане на мрежовото напрежение, на изхода му остава напежението на акумулатора в граници от 10,2V до 13,8V.
Ако напрежението на акумулатора спадне под 10,2V , акумулатора се изключва от системата, за да не се повреди.
След идване на мрежовото напрежение, системата автоматично се включва като захранващото устройство едновременно зарежда акумулатора и захранва консуматора.
Средния заряден ток на акумулатора е 0,35A, което значи че ако 12Ah акумулатор е напълно разреден, ще са необходими 34 часа, за да се зареди напълно.
Въпросите са тези:
1. Стабилизатора, който ще използваш за захранване на телефона, може ли да работи при обхват на входното му напрежение 10V до 14V?
2. Колко дълго може да липсва мрежовото напрежение/няма ток/?
Например с този акумулатор, ако общия консумиран от системата ток е 1A, тя ще работи максимум 10-12 часа/при липсващо мрежово напрежение/
При всички случаи, ако имаш интерес може да звъннеш един тел до фирмата ни и да поговрим повече.
042/ 622449 фирма "Елстар" ,търси Чоно _________________ Човек се учи, докато живее. |
|
|
 |
ivoto Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 29, 2008 16:42 Заглавие: |
|
|
за 1. : Стабилизатора го дават до 30 V, ще уточня и ще кажа.
за 2. : Токът си е налице. Акумулаторът ще захранва замо ако крадците прекъснат централно захранването. |
|
|
 |
калина Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 30, 2008 6:53 Заглавие: |
|
|
1- добре, провери и чакаме вести,
2..... , дано крадците не са прочели по-горният ми пост.
 _________________ Човек се учи, докато живее. |
|
|
 |
ivoto Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 30, 2008 15:46 Заглавие: |
|
|
Хм, калина, гадно...
За този стабилизатор ми отговориха, че входа бил за променлив ток, 35 волта... Явно няма да стане..
Какво друго може да се направи, за да си вържа телефона към системата? |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|