Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Заслужавали си да се занимавам с TDA8588
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Velkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София-ж.к.Люлин 3

МнениеПуснато на: Сря Окт 01, 2008 19:50    Заглавие: Заслужавали си да се занимавам с TDA8588 Отговорете с цитат

Ще може ли някои да ми каже дали си заслужава да се прави този четри канален усилвател.Ето му и линка: http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/T/D/A/8/TDA8588AJ_N3.shtml По принцип това стъпало TDA8588 струва 30 лева и не знам дали зи заслужава да го правя?? Ще съм ви благодарен за всяко едно ваше мнение. Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Сря Окт 01, 2008 20:04    Заглавие: Re: Заслужавали си да се занимавам с TDA8588 Отговорете с цитат

Ako ще правиш усилвател за дом. цели - НЕ!Ако е за кола по може но помисли за по-мощно краино стъпало + импулсно захранване
Velkov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 01, 2008 20:20    Заглавие: Re: Заслужавали си да се занимавам с TDA8588 Отговорете с цитат

Да ! за домашни условия ми трябва.Ще можеш ли да пи препоръчаш нещо дабро от което ще съм много доволен ??
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 01, 2008 20:27    Заглавие: Re: Заслужавали си да се занимавам с TDA8588 Отговорете с цитат

хех даи повече инфо за ватове.. омове на колоните, пари, и за какъв източник ще слушаш
Velkov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 01, 2008 20:42    Заглавие: Re: Заслужавали си да се занимавам с TDA8588 Отговорете с цитат

Извиняваи. Значи имам многа хубави голями 12 инчови колони които са на 4 ом 250 вата реална музикална мащност.Искам да си направя някакъв мощен усилвател за две или четри колони от 80 вата до 150 вата максимум и задължително да вади добро качество.Преди време Бях си правил усилвател със стъпало STK4241 и не съм доволен,защото май не го направих като хората и се запали,затова вече не искам да правя усилватели с STK стъпала.Ще можеш ли да ми препоръчаш някоя схема която ще е подходяща за тази колони за домашно условие ?? И стъпалото да не е прекалено скъпо защото ако направя беля няма да мога да го преживея Laughing
Върнете се в началото
After_Dark
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Окт 01, 2008 21:07    Заглавие: Отговорете с цитат

LM3876T примерно Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 01, 2008 21:12    Заглавие: Re: Заслужавали си да се занимавам с TDA8588 Отговорете с цитат

Незнам за какво ти е тая мощност в дом.условия аз преди бях с 2х250 + 600 суб с дискотечни колони и да ти кажа си е ГАВРА с блока!Но ако толкова искаш поразгледаи решенията на QUAD 405 но не тия на младконструктор!Виж из нета.... според мен свири доста качествено... а за мощноста може да е вдигне с походящи краини транзистори и броики
P.S. с STK не си губи времето - НЕ СВИРИ от където и да я погледнеш,тоя LM съм го правил който колегата ти посочи и повече ми харесва но според мен тия 100тина вата не ги вади малко по малко е но свири доста добре!
Velkov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 01, 2008 21:31    Заглавие: Re: Заслужавали си да се занимавам с TDA8588 Отговорете с цитат

Благодаря ти!!!!!! Ще се пробвам явно с усилвателя Quad дано наистина свири добре. Благодаря отново ! Very Happy
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 01, 2008 21:56    Заглавие: Re: Заслужавали си да се занимавам с TDA8588 Отговорете с цитат

Quad 405 си е класика !
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Сря Окт 01, 2008 23:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Не давам съвет,само споделям.Направата на домашен усилвател,си е своего рода "мазохизъм".Освен ако не си решил да се отдадеш на този род "изкуство"/по принцип/...Оживяването на платката/платките/ е най- малкото "зло".Започва се от солиден траф,електролити,радиатори,ецване на платката...После се почва:кутия/добре докарана на външен вид/,потенциометри,врътки,входни и изходни конектори,дист. втулки...
Познанията ти по "този" вид техника не се свеждат само до това да "наредиш" вярно елементите...А също и напр.:как/и къде/ да свържеш "звездата на маса",как/и къде/ да разположиш трафа и греца,и разни подобни...

Та,с една дума-дерзай!-аз само си приказвам,но има готови усилватели/с транзисторни стъпала,с IC-забрави!/,които по себестойност ще ти дойдат дори по-евтино,от това да си набавиш всичко...Говоря за втора употреба...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети