| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Velkov Опитен потребител

Регистриран на: 25 Сеп 2007 Мнения: 235 Местожителство: София-ж.к.Люлин 3
|
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 19:50 Заглавие: Заслужавали си да се занимавам с TDA8588 |
|
|
Ще може ли някои да ми каже дали си заслужава да се прави този четри канален усилвател.Ето му и линка: http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/T/D/A/8/TDA8588AJ_N3.shtml По принцип това стъпало TDA8588 струва 30 лева и не знам дали зи заслужава да го правя?? Ще съм ви благодарен за всяко едно ваше мнение.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 20:04 Заглавие: Re: Заслужавали си да се занимавам с TDA8588 |
|
|
Ako ще правиш усилвател за дом. цели - НЕ!Ако е за кола по може но помисли за по-мощно краино стъпало + импулсно захранване _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Velkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 20:20 Заглавие: Re: Заслужавали си да се занимавам с TDA8588 |
|
|
| Да ! за домашни условия ми трябва.Ще можеш ли да пи препоръчаш нещо дабро от което ще съм много доволен ?? |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 20:27 Заглавие: Re: Заслужавали си да се занимавам с TDA8588 |
|
|
хех даи повече инфо за ватове.. омове на колоните, пари, и за какъв източник ще слушаш _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Velkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 20:42 Заглавие: Re: Заслужавали си да се занимавам с TDA8588 |
|
|
Извиняваи. Значи имам многа хубави голями 12 инчови колони които са на 4 ом 250 вата реална музикална мащност.Искам да си направя някакъв мощен усилвател за две или четри колони от 80 вата до 150 вата максимум и задължително да вади добро качество.Преди време Бях си правил усилвател със стъпало STK4241 и не съм доволен,защото май не го направих като хората и се запали,затова вече не искам да правя усилватели с STK стъпала.Ще можеш ли да ми препоръчаш някоя схема която ще е подходяща за тази колони за домашно условие ?? И стъпалото да не е прекалено скъпо защото ако направя беля няма да мога да го преживея  |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 21:07 Заглавие: |
|
|
LM3876T примерно  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 21:12 Заглавие: Re: Заслужавали си да се занимавам с TDA8588 |
|
|
Незнам за какво ти е тая мощност в дом.условия аз преди бях с 2х250 + 600 суб с дискотечни колони и да ти кажа си е ГАВРА с блока!Но ако толкова искаш поразгледаи решенията на QUAD 405 но не тия на младконструктор!Виж из нета.... според мен свири доста качествено... а за мощноста може да е вдигне с походящи краини транзистори и броики
P.S. с STK не си губи времето - НЕ СВИРИ от където и да я погледнеш,тоя LM съм го правил който колегата ти посочи и повече ми харесва но според мен тия 100тина вата не ги вади малко по малко е но свири доста добре! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Velkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 21:31 Заглавие: Re: Заслужавали си да се занимавам с TDA8588 |
|
|
Благодаря ти!!!!!! Ще се пробвам явно с усилвателя Quad дано наистина свири добре. Благодаря отново !  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 21:56 Заглавие: Re: Заслужавали си да се занимавам с TDA8588 |
|
|
Quad 405 си е класика ! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 23:41 Заглавие: |
|
|
Не давам съвет,само споделям.Направата на домашен усилвател,си е своего рода "мазохизъм".Освен ако не си решил да се отдадеш на този род "изкуство"/по принцип/...Оживяването на платката/платките/ е най- малкото "зло".Започва се от солиден траф,електролити,радиатори,ецване на платката...После се почва:кутия/добре докарана на външен вид/,потенциометри,врътки,входни и изходни конектори,дист. втулки...
Познанията ти по "този" вид техника не се свеждат само до това да "наредиш" вярно елементите...А също и напр.:как/и къде/ да свържеш "звездата на маса",как/и къде/ да разположиш трафа и греца,и разни подобни...
Та,с една дума-дерзай!-аз само си приказвам,но има готови усилватели/с транзисторни стъпала,с IC-забрави!/,които по себестойност ще ти дойдат дори по-евтино,от това да си набавиш всичко...Говоря за втора употреба... |
|
|
 |
|