| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 19:54 Заглавие: VESTEL 3771T не работи захранването. - ГОТОВ |
|
|
Беше прекъснал резистора след греца. Смених го, но след няколко секунди изгоря един по-малък резистор, транзистора на захранването даде накъсо и замириса.
Мисля, че шасито е 11АК36, но още чета един списък със шасита и модели телевизори. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!!
Последната промяна е направена от Jet на Пон Дек 01, 2008 14:46; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 19:57 Заглавие: |
|
|
Вместо да се ровиш дай състава на ТВ  |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 20:06 Заглавие: |
|
|
Ако е шаси 11АК36 трябва да го пише на капака на ТВ и на платката
отгоре /отпред--бяла маска/ .. |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 20:14 Заглавие: |
|
|
Краен транзистор на захранването 03N60S5 и чип на захранването MC44603AP.
Процесор ST6387B(?R)1/FIA.
STV2118B и някакъв засукан дълъг номер на телетекста, който не се чете ясно на светлината на лампата.
Проблема ми е със захранването. Освен този телевизор, който е клиентски, имам и още един със същия чип на захранването, който не мога да подкарам от известно време насам. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 20:30 Заглавие: |
|
|
| Колега, и в този щат ли има такива ТВ-та? Или си от Sofia? |
|
|
 |
ДИНКО 7804 Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 20:31 Заглавие: |
|
|
| Виж дали нямаш пробил диод в греца или да ти е свършил кондензатора след него |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 20:31 Заглавие: |
|
|
Отваряш схемата на 11ak20 и го мяташ . _________________ Иво Банов |
|
|
 |
ogi tv Опитен потребител

Регистриран на: 07 Апр 2006 Мнения: 243 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 20:46 Заглавие: |
|
|
От всичко написано досега не разбрах какъв е проблема на Тв-то. Какво е мерено и какво е изгоряло./освен че не тръгва/ . Това захранване е толкова лесно стига да няма /извънземна намеса/. Извинете ме за простотията която сътворих но това е лесен дефект в топлата част. Съгласен с Динко. Но по добре дай по вече инфо. _________________ Роден да ловува-Принуден да работи |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 20:47 Заглавие: |
|
|
Освен това задължително онзи стааар номер с лампата на местото на предпазителя.Да горят така резистори някъде има окъсил елемент. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 03, 2008 2:02 Заглавие: |
|
|
За местоположението - София съм. Аталанта, Манко е място от една книжка.
За ТВ-то. Мерих всичко, за което се сетих, без чип елементите и без интегралната схема - нея направо я смених след като изгоря крайният на захранването.
Електролитите ги смених профилактично. Сложих нова интегрална и краен транзистор, но ТВ-то не тръгна. Лампа на бушона не сложих. Поех си риска, но не думнах нищо. Нямах и резултат. Изхода го натоварих с лампа 60 вата. Досега не съм имал проблеми с 60 ватови крушки на малък телевизор.
Утре (т.е. вече днес) ще купя една 25 ватова крушка за да видя дали пък не се сърди на товара, който съм му сложил. Върти ми се един неясен спомен за захранване, което не искаше да тръгне с товар, но без товар тръгваше и след това си бачкаше като змей. Може и това да се окаже такова - знам ли.
Благодаря на всички колеги, които са писали. Поздрави. Извинение за рядкото писане напоследък... и като се преборя с кочината ще ви напиша от какво е тръгнал. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
|