| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
xpucto_kz Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 30, 2008 7:32 Заглавие: BENSON 14" шаси YH1433 -захранване |
|
|
Предварително се извинявам че не съм написал точния модел но просто не го знам. Проблема е следния след токов удар ми изгоряха 2 тв на единия му беше само предпазителя но на Benson-a се оказа и захранването му.
То се състой от един мощен транзистор 1802HI който е управляван от C3807 и A1015
Захранващия траф е bck 01 ec 39 след като подмених C3807 , A1015 , 2 диода 1N4148 и 1802HI го смених с BU2508DF(понеже нямаха ми го дадоха като аналог в магазина)тв-то продължаваше да не тръгва.
Тогава сложих стария 1802(на мултицета на позицията за транзистори като го замервах отчете 27) и пак пуснах тв-то и светодиодето на предния панел започна да премигва.
Днес след като пак се мъчих да го направя видях че най-слабия транзистор(А1015) е управляван от един фото транзистор 817C http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/F/O/D/8/FOD817C.shtml и си мисля и него да сменя за ПОСЛЕДНО вече.
Ако и от подмяната на фото транзистора няма промяна ще се върна към подмяната пак на 1802HI.
На захранващия траф има 2 първични намотки като едната се управлява от 1802-то и там няма напрежение.
Моля ако някой има някакви идей и предложения да ги сподели.
Благодаря на всички предварително.
Коригирал съм ти заглавието! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 30, 2008 8:02 Заглавие: |
|
|
Тук не трябва да е BU2508DF ,а BU508A или друг с неговите параметри без диод,817C е оптрон а не фото транзистор.Хубаво е да го смените,а също така да проверите и транзистора който го управлява.Прегледайте и за късо във вторичната страна на трафа.В интернетима многосхеми с това захранване,ако не можете да намерите пишете,ще Ви пратя.
Нищо лично,но според мен по-бързо ще стане ако го занесете в сервиз. _________________ Димитър |
|
|
 |
xpucto_kz Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 30, 2008 8:26 Заглавие: |
|
|
Това за сервиза ми беше ясно още от самото начало , не ми е за парите а просто от интерес то така или иначе може и повече пари да дам но просто ми е интересно не знам за вас как е било в началото.А относно схемичката ще съм много благодарен 
Последната промяна е направена от xpucto_kz на Пон Фев 04, 2013 21:59; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 30, 2008 8:43 Заглавие: |
|
|
Проверете си пощата. _________________ Димитър |
|
|
 |
xpucto_kz Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 30, 2008 15:52 Заглавие: |
|
|
| Надявам се да не ставам досаден,но искам да поптам този оптрон дали може да се "окъси" за проба дали е от него и управлението му. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 30, 2008 16:13 Заглавие: |
|
|
На магазина е 60-70ст. _________________ Димитър |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 30, 2008 16:28 Заглавие: |
|
|
| xpucto_kz написа: |
може да се "окъси" . |
Сменете оптрона като спазите посоката /маркировката с точката/ и ако сте сложили нови транзистори, на местото на предпазителя сложете една крушка 100вата и много много покрай оптрона не ровете защото понякога дори като мерите ,зависи какъв уред използвувате ,може да дефектира крайния транзистор на захранването. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
xpucto_kz Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 02, 2008 12:37 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
вчера смених транзистора c1815 управляващ оптрона и той си беше заминал.А схемата на захранването http://img519.imageshack.us/my.php?image=13411699bk4.jpg е почти 1:1 с тази която dima ми е пратил за което съм му много благодарен .Оптрон нямаха наличен в магазина и затова не го смених.Днес съм си поръчал и ще го взема мисля да взема да сменя и V513 -> BU508A понеже не намерих транзистор 1802HI(оригинала).
Вчера след подмяната на въпросния c1815 напрежение м/у базата на c3807 и + нямаше. А другите транзистори са нови и изгърмели диоди вече няма.Надявам се след подмяната на оптрона всичко да си дойде на мястото.
P.s. между другото някой може ли да ми помогне като ми каже напреженията на трафа м/у точки 1-2 ; 3-7 колко волта преблизително трябва да са?
Благодаря предварително на всички отзовали се. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 02, 2008 13:17 Заглавие: |
|
|
| xpucto_kz написа: | ....P.s. между другото някой може ли да ми помогне като ми каже напреженията на трафа м/у точки 1-2 ; 3-7 колко волта преблизително трябва да са?
.... |
Упс...
Приятелю, с това което си написал демонстрираш пълно неразбиране на това как работи схемата.
Не е ли по-добре преди да продължиш борбата - да попрочетеш нещо по въпроса.
Помага и предпазва джоба. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 02, 2008 13:25 Заглавие: |
|
|
| xpucto_kz написа: | | Днес съм си поръчал и ще го взема мисля да взема да сменя и V513 -> BU508A понеже не намерих транзистор 1802HI. |
Транзистора ти е здрав щом присвятка диода с него.
Хубаво е че имаш мерак да си го оправиш сам,но само с единия гол мерак не става,баце. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|