| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ivan4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 02, 2008 15:38 Заглавие: Samsung CK-5688T без звук и картина, растер има! |
|
|
Здравейте! Тв е с шаси SCT57B ,проц:SZM-199ER2 ; TDA8844. При стартиране има OSD но няма звук и картина! След различно време(от половин час до 2 часа) заработва като докато не се гаси няма проблем. Четох няколко подобни теми и се усъмних, че и при мен нещата клонят към кинескоп, но в случаите на колегите ТВ си има звук, а при мен не е така. Звука се управлява от TDA8844,но не съм наясно дали при запушване на кинескопа тя спира и звука. Напрежението на синия катод е с около 20 V по ниско от другите и синия цвят е силно намален. ТВ прави тез номера и на ниска честота(вход видео). Да "зарадвам" ли бабата(пада ми се леля) ? _________________ Никога не е късно да станеш за резил... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 02, 2008 15:51 Заглавие: |
|
|
Мисля, че отговора на въпросите е да вдигнеш малко отоплението и ще се разбере  |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 02, 2008 15:53 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | да вдигнеш малко отоплението |
И що  |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 02, 2008 16:00 Заглавие: |
|
|
Щом има OSD къде търсиш кинескоп в цялата тая работа. Нещо друго е по междинната честота. Виж, ако има AV режим как е. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 02, 2008 16:01 Заглавие: Re: Samsung CK-5688T без звук и картина, растер има! |
|
|
| Ivan4o написа: | | След различно време(от половин час до 2 часа) заработва като докато не се гаси няма проблем. |
Заради това Може и да бъркам в случая, ма кво пречи да опита? |
|
|
 |
tsarvulan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 02, 2008 16:04 Заглавие: |
|
|
Но през това време си има OSD. И според мен кинескопа отпада .Огледай хубаво TDA 8844 _________________ -----------------------------------------------------------
Всичко което не е китайско е менте !
-----------------------------------------------------------
Последната промяна е направена от tsarvulan на Чет Окт 02, 2008 16:10; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 02, 2008 16:08 Заглавие: |
|
|
За това аз си имам това Shivaki като стенд .От него си вадя и видео и звук асъщо си му и подавам . Така че да се ориентираш как ти е кинескопа и видеоусилвателя му пускаш на твоя телевизор през скарта видео и звук и ако имаш картина и звук то кинескоп и видеоусилвателя са здрави . Не излезе ли картина почваш и дълбаеш там докато я изкараш .Също обратно би могъл през скарта да вземеш от твоя и да подадеш на друг да видиш излиза ли картина . Просто тоя начин спестява доста време и лутане . Изводите ми са и с камбанки и с евро букса.
 _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Ivan4o Опитен потребител

|
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 02, 2008 16:13 Заглавие: |
|
|
| Ivan4o написа: | | ...По ниска честота писах в поста-същата работа! |
А, сори, не съм обърнал внимание _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 02, 2008 18:11 Заглавие: |
|
|
Убаво де-като толкоз имаш съмнения за кинескоп(въпреки че при наличие на звук )-що не вдигнеш отоплителното или да закачиш шасито на друг кинескоп? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|