| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 25, 2004 5:51 Заглавие: |
|
|
здр. скоро и аз попаднах на една схема на импулсно захранване на НЧУ.пишеше че захранването е 800 вата.вадеше 2 по 50 волта на 8-10Ампера.схемата се намира в брои 4 от 2000година на "електрон даиджест"с малки преработки не би трябвало да бъде проблем вадено на всякакви други напрежения. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
harleybg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2004 23:09 Заглавие: |
|
|
Ако някой ми сканира схемата и я прати на [email protected] ще съм му много благодарен  |
|
|
 |
Gryp Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2005 23:10 Заглавие: м |
|
|
При 30kHz много по-лесно щтъе се поемат смущенията от филтрирсщите кондензатори в сравнение с 50Hz , а дори и да него филтрираш "разлюляванията" на работната точка на транзисторите няма физически да ги усещаш.......... усещанита ни са до 20кHz.....
успех ж начинанието.............. _________________ Константин Джупаров |
|
|
 |
dango Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 19, 2005 1:07 Заглавие: |
|
|
Здравей harleybg,
Моля те прати ми схемите които имаш за импулсните захранвания на e-maila [email protected] и тази за която nobodyshadow говори ако ти я е пратил за да ги разгледам.Аз също се интересувам и ще ми бъде интересно да пробвам някоя от тях.
Благодаря предварително.  |
|
|
 |
SurchO Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 19, 2005 11:29 Заглавие: |
|
|
1-во При импулсно захранване ще са необходими малки филтриращи кондензатори и малки дросели който не би трябвало да печът вообще.
2-ро Не е необходимо линеен стабилизатор. Тази работа си се върши от самото импулсно. (разбирасе ако е направено как трябва)
3-то Цялото захранване се поставя в метална кутия с вентилатор както се правят ПЦ-захранванията поради няколко причини - За охпаждане, ЗА екранировка и спиране на ел-магнитните вълни от трафа, и за безопасност най-вече. Никои не би искал да усети 300V
4-то за 150W трафа не е по-голям от 40mm X 40mm но задължително поне с две екранизации |
|
|
 |
|