Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

za bass (kolkoto i banalno da zvu4i :) )
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
TEO_TRIAL
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 18, 2005 1:01    Заглавие: za bass (kolkoto i banalno da zvu4i :) ) Отговорете с цитат

Така изчетох досста за буферите ама да си питам аз :
-може ли някой да ми даде таблица с съотношението (инчове/литри) или формула по която се изчислява съотношението говорител кутия Smile

-от каде мога да си купа говорител на прилична цена(bass)

-понеже нямам директен изход за буфер искам да попитам има ли джаджа (филтер) които пропуска само ниските честоти

-ии последно може ли на усилвател (малко ме е срам ама аиде усилватела е респром някав си с радио-добре свири ама e BG все пак ) 2x40W някак си да обединия буфера да използва и двата канала aкo e вазмойно дe и aкo e възможно пратете няква схема как да вържа баса да e и нa двата канала Smile

моля за помощ Embarassed
P.S вечр нема да пиша на шлиокавица Cool

Последната промяна е направена от TEO_TRIAL на Пет Фев 18, 2005 14:47; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пет Фев 18, 2005 7:41    Заглавие: добре дошъл Отговорете с цитат

-Филипов е прав, пък макар и седнал : натискаш shift 2 пъти и си пишеш на кирилица
- съотношението си е за всеки говорител специфично
- на старо пък и изгорял.... пренавива се и става по- добре от нов
- има джаджа Smile таман филтър се нарича.... Wink
- именно, че е БГ за мен означава доста добър, освен ако не е правен в петък Smile знам ги този модел свирят идеално, но мисля че няма начин с един говорител да постигнеш твоята мечта...
Върнете се в началото
TEO_TRIAL
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 18, 2005 14:54    Заглавие: Re: добре дошъл Отговорете с цитат

bobykafe написа:
-Филипов е прав, пък макар и седнал : натискаш shift 2 пъти и си пишеш на кирилица
- съотношението си е за всеки говорител специфично
- на старо пък и изгорял.... пренавива се и става по- добре от нов
- има джаджа Smile таман филтър се нарича.... Wink
- именно, че е БГ за мен означава доста добър, освен ако не е правен в петък Smile знам ги този модел свирят идеално, но мисля че няма начин с един говорител да постигнеш твоята мечта...

тва е така ама малко повече инфо откаде за колко пари и нещо от сорта а тва за единия говорител-кои е казал че имам само 1-ин Smile
имам два такива усилватела и на единия съм му вързал две колони които аз съм си правил свирят по-добре от прилично басовете са им 2по 50вата има среди някви не ги знам кви са и пищялки от евтините Smile ама искам по силен басс и за тва съм решил да си правя буфер,които ще бъде захранван изцяло от врория ми Респром Embarassed
еми тва е ако някои знае нешо да пише Smile
Върнете се в началото
TEO_TRIAL
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 18, 2005 23:09    Заглавие: Отговорете с цитат

НЕМОЖЕ НИКОЙ ДА НЕ ГО ЗНАЕ ТВА Sad
Върнете се в началото
trreckster
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 19, 2005 2:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Ta znachi syotnoshenie za inchove i litre nima, saotvetno i ne sashtestvuva takava tablica. Za da se napravi optimalna kutia ti triabvat pulnite harakteristiki na syotvetnia govoritel... sled kato se snabdish s tezi harakteristiki chrez izkluchitelno slojni formuli i reshenia osobeno ako reshish da pravish band-pass mojesh eventualno da poluchish razmerite na kutiata... no za radost na vsichki nas sa izmislili niakolko programki s koito se raboti sravnitelno lesno i koito izchisliavat dosta dobre syotvetno litrite za opredelenia govoritel...

Пиши на кирилица Exclamation
bazz_kikk
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 19, 2005 11:35    Заглавие: T/S Отговорете с цитат

здравейте,
http://sound.westhost.com/tsp.htm
Тук е обяснена цялата методика за измерване на Qes, Qms (=>Qts), Fs, Vas...
там има и линк към една екселска табличка, свали си я и нея, ще ти трябва. После си сваляш WinISD Pro ALPHA (WinISD 0.50a7 е последната версия), с нея можеш да симулираш основните типове кутии и е мн лесна за работа.
http://sound.westhost.com/project14.htm
Това пък е схемка как се свързват 2 каналана усилвател. това обаче не става за всеки усилвател, трябва да внимаваш!!!
чао, успех!
Любо.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
TEO_TRIAL
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 21, 2005 13:27    Заглавие: 10x на всички Отговорете с цитат

Благодария за инфото !!!!
Сега само остана да зглоба буфера и да си купя накакав малак усивател+филтер защото няма да мога да го сложа на респрома.
И може ли да си дадете мнението за BKH 10 330 (Български е-80вата 8ома ) Благодаря предварително Smile
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Фев 21, 2005 20:28    Заглавие: Отговорете с цитат

ВКН 10 330 - http://www.vissokogovoriteli.plc.bg/pics/b/vkn10230-10330.html
с него направих първите си тонколони. 20 литра не са му достатъчни но все пак постигнах добри резултати за ОТ с такъв обем. недостатъка му е че има голям толеранс на параметрите, което е хактерно за продуктите на VISSOKOGOVORITELI, PLC. Smile
TEO_TRIAL^
Гост

МнениеПуснато на: Вто Фев 22, 2005 12:45    Заглавие: Отговорете с цитат

guitman написа:
ВКН 10 330 - http://www.vissokogovoriteli.plc.bg/pics/b/vkn10230-10330.html
с него направих първите си тонколони. 20 литра не са му достатъчни но все пак постигнах добри резултати за ОТ с такъв обем. недостатъка му е че има голям толеранс на параметрите, което е хактерно за продуктите на VISSOKOGOVORITELI, PLC. Smile

значи добре думкат като буфер???
Върнете се в началото
miro_m
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Вто Фев 22, 2005 14:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Така като гледам имаш два вариянта
1. купуваш си един двунамотъчен говорител. подаваш входния сигнала(левия или десния) и на двата канала на усилвателя и изходите му ги подаваш единия на едната намотка другия на другата.
2. подаваш входния сигнала(левия или десния) и на двата канала на усилвателя и си правиш кутия с два баса (понеже каза че имаш два баса)

и при двата вариянта обаче кутията трябва да си я направиш сам Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети