Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

свързване на ключ за стълбищно осветление
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
zzasd
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 04, 2008 19:32    Заглавие: Отговорете с цитат

mitachi написа:
Не разбрах? Ключ ли трябва да се монтира или реле за време(стълбищен автомат).

става въпрос за монтиране на ключ за стълбищното осветление в апартамент. има 4 проводника. как да ги свържа в ключа Rolling Eyes

old4,няма начин да са за апартамента.
Embarassed

Последната промяна е направена от zzasd на Съб Окт 04, 2008 19:44; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 04, 2008 19:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж сега от твоите обяснения какво съм разбрал досега:
1.на стълбището в кутията за ключа имаш 4 края.
2.и в апартаментския ти са 4 края
Така ли е?И ако питаш мен ,отвори в комшиите виж техния как е свързан и давай по същия начин Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 04, 2008 19:58    Заглавие: Отговорете с цитат

нещо не мога да сваха далаверата,ако е за стълбищен автомат не трябва да има фаза,а щом има фаза и са 4 проводника ми се стува че е за девиатор(за девиатора трябват 3 кабела,а майсторите пускат два мостовака-не им се цепи единия)и от тук се ползват трите ,а четвъртия остава не свързан
Върнете се в началото
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 04, 2008 20:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
а майсторите пускат два мостовака-не им се цепи единия)

То това Адаш си е чиста загуба при наличието на тройка кабел Wink Тука има нещо дето намирисва Confused за това му писах да отваря в комшиите и да гледа там какво са сътворили Very Happy
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Съб Окт 04, 2008 21:12    Заглавие: Отговорете с цитат

mitachi,кой трябва да носи отговорност за написаното от теб Question нещо не се връзват нещата....

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 05, 2008 1:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз пък мисля, че някой електротехник си е спестил монтажа на разклонителна кутия. Просто допълнителните два прехвърлят към следващия прекъсвач. Щом си свалиш ключа, някой друг в сградата трябва да не работи. Ако е така, кабелите отиват два по два на всяка клема.
Иначе: Има доста схеми на свързване и при трипроводното(в ключа пак влизат ДВА проводника), ключът получава фаза ПРЕЗ релето! Реално това не е директна фаза, а ФАЗА през намотката, особено ако се ползва механичен часовник!

В атача съм приложил трипроводни схеми. Втората е особено интересна, защото ми се струва най-вероятна. Използва механичен часовник, който при натискане на ключа се навива моментално от електромоторче. Вътре автоматът има люлеещ контакт, който прехвърля фазата след задействане на времето. Тогава в ключа не се индицира фаза, защото връзката през моторчето е прекъсната. Преди известно време поправях такова реле и се чудех на простотата и функционалността му. Имаше и тежест, която се мести, за да променя времето на изключване, подобно на метроном.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Окт 05, 2008 18:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Емиле ,не видях в твоите схеми бутона с 4 жици !? Искам да питам автора -колко апартамента е сградата та да си изясним нещата. Иначе механични реленца с моторче продаваха и в Конрад ,но нещо бяха недомислени ,тайвански ,немските работят перфектно .
Върнете се в началото
zzasd
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 05, 2008 19:31    Заглавие: Отговорете с цитат

emil74 написа:
Аз пък мисля, че някой електротехник си е спестил монтажа на разклонителна кутия. Просто допълнителните два прехвърлят към следващия прекъсвач. Щом си свалиш ключа, някой друг в сградата трябва да не работи. Ако е така, кабелите отиват два по два на всяка клема.

Емил се оказа прав. Днес отделих малко време и открих неработещ ключ на етажната площадка. След като свързах моя ключ и ония заработи Idea Surprised .

Благодаря на всички за помощта и най-вече на Емил.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети