| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zzasd Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 04, 2008 19:32 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | Не разбрах? Ключ ли трябва да се монтира или реле за време(стълбищен автомат). |
става въпрос за монтиране на ключ за стълбищното осветление в апартамент. има 4 проводника. как да ги свържа в ключа
old4,няма начин да са за апартамента.

Последната промяна е направена от zzasd на Съб Окт 04, 2008 19:44; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 04, 2008 19:39 Заглавие: |
|
|
Виж сега от твоите обяснения какво съм разбрал досега:
1.на стълбището в кутията за ключа имаш 4 края.
2.и в апартаментския ти са 4 края
Така ли е?И ако питаш мен ,отвори в комшиите виж техния как е свързан и давай по същия начин  |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 04, 2008 19:58 Заглавие: |
|
|
| нещо не мога да сваха далаверата,ако е за стълбищен автомат не трябва да има фаза,а щом има фаза и са 4 проводника ми се стува че е за девиатор(за девиатора трябват 3 кабела,а майсторите пускат два мостовака-не им се цепи единия)и от тук се ползват трите ,а четвъртия остава не свързан |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 04, 2008 20:04 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | а майсторите пускат два мостовака-не им се цепи единия) |
То това Адаш си е чиста загуба при наличието на тройка кабел Тука има нещо дето намирисва за това му писах да отваря в комшиите и да гледа там какво са сътворили  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 04, 2008 21:12 Заглавие: |
|
|
mitachi,кой трябва да носи отговорност за написаното от теб нещо не се връзват нещата.... _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 05, 2008 1:47 Заглавие: |
|
|
Аз пък мисля, че някой електротехник си е спестил монтажа на разклонителна кутия. Просто допълнителните два прехвърлят към следващия прекъсвач. Щом си свалиш ключа, някой друг в сградата трябва да не работи. Ако е така, кабелите отиват два по два на всяка клема.
Иначе: Има доста схеми на свързване и при трипроводното(в ключа пак влизат ДВА проводника), ключът получава фаза ПРЕЗ релето! Реално това не е директна фаза, а ФАЗА през намотката, особено ако се ползва механичен часовник!
В атача съм приложил трипроводни схеми. Втората е особено интересна, защото ми се струва най-вероятна. Използва механичен часовник, който при натискане на ключа се навива моментално от електромоторче. Вътре автоматът има люлеещ контакт, който прехвърля фазата след задействане на времето. Тогава в ключа не се индицира фаза, защото връзката през моторчето е прекъсната. Преди известно време поправях такова реле и се чудех на простотата и функционалността му. Имаше и тежест, която се мести, за да променя времето на изключване, подобно на метроном. _________________ http://www.youtube.com/watch?v=yqoy8aGFRAU |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 05, 2008 18:49 Заглавие: |
|
|
| Емиле ,не видях в твоите схеми бутона с 4 жици !? Искам да питам автора -колко апартамента е сградата та да си изясним нещата. Иначе механични реленца с моторче продаваха и в Конрад ,но нещо бяха недомислени ,тайвански ,немските работят перфектно . |
|
|
 |
zzasd Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 05, 2008 19:31 Заглавие: |
|
|
| emil74 написа: | Аз пък мисля, че някой електротехник си е спестил монтажа на разклонителна кутия. Просто допълнителните два прехвърлят към следващия прекъсвач. Щом си свалиш ключа, някой друг в сградата трябва да не работи. Ако е така, кабелите отиват два по два на всяка клема.
|
Емил се оказа прав. Днес отделих малко време и открих неработещ ключ на етажната площадка. След като свързах моя ключ и ония заработи .
Благодаря на всички за помощта и най-вече на Емил. |
|
|
 |
|