| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 05, 2008 21:52 Заглавие: |
|
|
Живко ,той хубаво да сложи ама такъв транзистор ВУ няма,освен това едва ли да са сложили нещо друго освен полеви транзистор,поне аз не съм виждал. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
KRASI_KRASKOV Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 06, 2008 9:25 Заглавие: |
|
|
Значи излиза , че транзистора е полеви! То се е видяло, че трябва да ипровизирам с тоз анонимник(транзистора)! Но все още се надявам на някакви идеи за параметрите му на този полевак  |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 06, 2008 10:46 Заглавие: |
|
|
| Къв да е N-полевак,3-5A/600-800V. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Окт 06, 2008 17:28 Заглавие: |
|
|
Мерси колега, утре ще пробвам!  |
|
|
 |
elmondo-ivan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 07, 2008 10:31 Заглавие: |
|
|
Мисля,че транзистора е MJE13005. _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 07, 2008 23:32 Заглавие: |
|
|
Пробвах с IRF830 N-проводимост(полевак)
, който е 4.5А/600V, но ми дава на късо! Все едно има мост между първичната намодка на инпулсния трансформатор и "-"!
Утре ще потърся да купя този MJE13005, пък ще видим какво ще стане! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 08, 2008 0:36 Заглавие: |
|
|
Питащия да си направи елементарната сметка поне нормален транзистор ли е или полеви. Иначе ако слуша изсмукани кой знае от къде съвети ще направи от доста полупроводници цели проводници.  _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 08, 2008 9:35 Заглавие: |
|
|
Отдавна можеше да си извади схемата на хартийка от това захранване и да я постне тука. Така, както е без транзисторите, лесно може да се измерят и напишат и стойностите на резисторите. Според елементите в базата на крайния транзистор ще определим какъв е.
Нищо ново в едно захранване от два транзистора, управляващ и краен. Първична намотка на трафа във веригата на крайния; една намотка за обратна връзка, максимум две. Едно-две транзисторчета във вторичната страна, които следят изходното напрежение и управляват оптрона. И подобни схеми съм сигурен, че има из Нета  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 08, 2008 9:44 Заглавие: |
|
|
Темата благодарение на питащия (и адекватността му и желанието му да си помогне сам та да му помогне и ....) си стана откровен "лаф-мохабет".
Затова и отива на подходящото за целта място.
И го съветвам да пише по-грамотно и разбираемо-
| KRASI_KRASKOV написа: | | ипровизирам...намодка....инпулсния...инпулсен...инпулсно |
Второто произлиза от думичката иМпулс и се пише винаги с "М" _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|