|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jacket Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 09, 2008 8:10 Заглавие: 1700W инвертор на автомобил със 150A алтернатор |
|
|
Здравейте, искам да взема инвертори за няколко автомобила, но имам малки съмнения дали ще работят ОК и дали няма да възникне проблем с колите.
Те са Пежо 206 1.4hdi. Алтернаторите им са по 150А, което е идеално, но акумулаторите им са по 60Ah.
Инверторите, които съм харесал са по 1700W, като ще се натоварват в 90% от случаите с около 300W. В редки случаи ще захранват 600W оборудване, което обаче има пик около 1000W при стартиране. Това е причината да не мога да взема по-слаб инвертор, тъй като на по-слабите им сработва защитата по време на този пик.
Очаква се средно да работят по 30-тина минути на няколко дни, но в някои случаи може да се наложи да работят и с часове без прекъсване.
От София Франс Ауто ми казват, че тези инвертори неминуемо ще направят проблем на автомобила, най-малкото с акумулатора, а ако напрежението от акумулатора падне под 9V можело да възникне проблем и с електрониката.
Но честно да си кажа не им имам голямо доверие, тъй като отначало спориха и за алтернатора, че не можело да бъде 150А, но после видяха че е толкова.
Въпроса ми е дали мога да разчитам на алтернатора да захранва инвертора за продължително време, или нещата зависят повече от акумулатора.
Благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
itso.t Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 09, 2008 18:50 Заглавие: |
|
|
Ползването на толкова мощен инвертор не е съвсем безпроблемно. Трябва да го свържеш директно на акмумулатора с кабели с голямо сечение за да можеш да осигуриш нужния ток. Другият проблем ще е алтернаторът. Дори и да е 150А, което поне за мен е странно имайки предвид кубатурата на двигателя на колата, той може да осигури този ток при някакви по-високи обороти, но не и при празен ход на двигателя. Това, че двигателя трябва да работи докато се използва инвертора, се подразбира.
По-добре се насочи към друго решение. Има много хубави бензинови инверторни генератори на Хонда. Тихи са, разходът им е приличен и са си за тая работа. Цената също няма да е много по-висока от сумарната цена на инвертор, кабели и още кой знае какво свързано с експлоатацията му в автомобил. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Окт 09, 2008 20:22 Заглавие: |
|
|
При така зададените параметри според мен ще работи, но автомобила ще трябва да се поддържа на по- високи обороти, когато работи инвертора. Отделно от това не се знае този алтернатор дали ще издържи на продължително сериозно натоварване. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Окт 09, 2008 21:03 Заглавие: |
|
|
Правил съм на бус система с обща мощност 3000W но трябва 2 ро динамо,и поне 4 акумулатора!От там говорим за мн пари не те знам за какво ти трябва но няма да минеш тънко за прилично качество! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Jacket Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 10, 2008 8:38 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за мненията. И аз май се замислям за въпросните генератори на Хонда, но решението ще излезе доста по-скъпо, а трябва да оборудвам 10 автомобила... |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2008 14:22 Заглавие: |
|
|
Ако режима на работа на оборудването е повторнократковременен или нещо подобно ( бормашина , малък флекс ) 600-700 , че и 1000W няма да са проблем при запален двигател разбира се . Обаче ако имаш постоянен товар 800W - трудна работа .... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|