| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 09, 2008 14:16 Заглавие: |
|
|
| Пристигна с диск на който има Winpic800 v.3.55 и разни справочни данни за "пиковете".В интерес на истината не съм питал какво включва комплекта защото очаквах точно това!Пробвах го с няколко памети с които изобщо не се справи(дава грешки),с 16F84 се справи без проблем,и най-неприятно ме изненада че не ще да работи с по-новите версий на софтуера които включват подръжка и на AVR! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Окт 09, 2008 18:04 Заглавие: |
|
|
От антени нет ли го взе последно ?Ако дава грешки обади им се и се разправяй с тях....Трябва да ти го сменят най-малкото! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 09, 2008 21:48 Заглавие: |
|
|
| Да,от там го взех!Искам първо да го изпитам по сериозно защото се оказва че с някои памети се справя(24c32),a има проблем с 24C02,04-тях не ще и да ги чете,показва че са прочетени а отваря само "FF",а паметта не е празна(пробвам я и на друг програматор) |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 10, 2008 9:17 Заглавие: |
|
|
Може да има има просто обяснение на този въпрос. 24C02 24C04,24C08 , са с 8 битова организация а 24C32 е вече с 16 битова организация . _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Окт 10, 2008 16:50 Заглавие: |
|
|
ПРи мен правеше подобни работи с някои PIC-ове но те бяха с неясен пройзход и определено по-скапани!Решението дойде от отчаяние да им вдигна напрежението от програматора(софтуерно има опция) и започнаха да се записват и сега си работят нормално....Но това според мен не е проблем на самия програматор..Не съм работил с памети да си призная и незнам там какви са напреженията и могат ли да се корегират от софта..Но ако с някой работи с някой не замисли се кое от къде е купувано  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 10, 2008 20:06 Заглавие: |
|
|
Ако ти програмира някои чипове, а други не, може да имаш гранични проблеми с фронтовете на сигналите и токовете на серийните линии, по които програматора приказва със същинския чип.
Един евтин и бърз опит: сложи pull-up резистори между DAT/Vcc и CLK/Vcc. Желателно е да са физически по-близо до чипа, който се програмира. Стойностите са на око, аз ползвам 500 ома за PIC фамилията, но не падай под това. Може да опиташ с 1К за начало. |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 10, 2008 22:17 Заглавие: |
|
|
| Ами утре ще пробвам с резисторите,и ще направя някои измервания!Мисля че няма опция за промяна на напрежението.От антени.нет днес се "ослушаха"и не пожелаха да окажат помощ!Пробвах го на настолния комп. но не прочете нито един чип.Засега нямам представа защо не работи,но явно е софтуерен проблема.А дали не мога да препрограмирам "pic"-а за да работи с по новите версий за winpic800? |
|
|
 |
|