| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kaio Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 19, 2005 22:36 Заглавие: съвет за трансформатор |
|
|
| Здравейте на всички отдавна не бях писал във форума та искам да ви попитам за един мрежови трансформатор за 40волта с него захранвам едно стъпало куад 405 който сам си навих и това което ме претиснява е че кото поработи около два, три часа и като пипна магнитопровода се чувства че е загрял (съвсем леко парене) та бихте ли си казали мнението каква би могла да бъде пречината за да загрява толкова благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 19, 2005 22:52 Заглавие: |
|
|
| Какво ще рече парене-температура над 45 градуса вече се усеща като пареща 50-55 не можеш вече да пипаш повече от секунда Трансформатора има и той загуби ,максималната работна температура на лаково изолираните проводници ПЭЛ е към 100 градуса-какво се вълнуваш толкова! Ако си такъв педант- тури си един вентилатор с термодатчик да ти охлажда трафа! |
|
|
 |
WDW Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 20, 2005 0:57 Заглавие: |
|
|
Преди време и аз си навивах трансформатор за едно стъпало и найстина след няколко часа работа си грееше стабилно !!!
Това не е добре !!!!
Просто Трансформатора не е навит правилно !!!
Но не му се притеснявай толкова,ако си слагал достатъчно изолация между редовете нямаш грижа !!! _________________ "... сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ......"
 |
|
|
 |
DrmR Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 20, 2005 1:24 Заглавие: |
|
|
| не че не е навит правилно - не е изчислен правилно. Намери си отнякъде някоя книжка за тая цел, хората там и това се опитват да изчислят. Например в учебници по електротехника на отдела за инжинерно обучение на английски към ТУ-София имат формулите и даже имат да правят такава курсова задача. |
|
|
 |
elektrostatika Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 20, 2005 18:49 Заглавие: |
|
|
искам да поитам и аз тука тай като наскоро си навих трансформатор за н.ч. усилвател и като поработи около 2 часа се осеща как той сезагрял
и ме интересува доколко е допустимо той да се загрява.Сигурен сам ,че имате наблудения варху това за което питам тай като всеки си е навивал досега трансформатор и може да ми каже.трансформатора ми е 400w.Мерси предварително |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2005 12:57 Заглавие: |
|
|
ами аз не съм виждал траф да не грее но основната причина са вихроеите токове затова трябва да се обърне внимание на качеството на магнитопровода и по възможност около него да има колкото е възможно по малко метал още повече ако е в метален корпус (кутията на устрийството е от метал) _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2005 14:23 Заглавие: |
|
|
| Всеки дори и добре изчислен трансворматор трябва да грее,още като се смята плътността на тока през проводниците (за да се сметнат броя на навивките) се предлага стойност около 2.55 А на квадратен мм. при нормално въздушно охлаждане и околна температура 25 градуса.За да работи трафа при по тежки условия,например е плътно затворен в екранираща кутиика или е залят с компаунд,плътността на тока трябва да се намали на 1.5-1.7 Ампера на мм*мм,но това довежда до увеличаване,на големината и теглото.А жълтите работят с 4 А/мм^2 и предполагам често си виждал разтопени адаптори,телефони и всякакви евтини,азиатски изделия. |
|
|
 |
elektrostatika Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2005 19:11 Заглавие: |
|
|
| kd 503 написа: | | и по възможност около него да има колкото е възможно по малко метал още повече ако е в метален корпус (кутията на устрийството е от метал) |
ами вазможно ли е при мен да оказзва влияние за загряването това ,че около ваншните стени на магнитопровода има металени пластини и,че шпилките които излизат от магнитотопровода съм ги захванал за дъното което е от ламарина  |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2005 23:30 Заглавие: |
|
|
ами това е фактор но не е задължително цялата жега да е от там по възможност намали желязните обвивки максимално който са много близко(непосредствено) до трафа дъното е ясно че няма как да го махнеш  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Фев 22, 2005 17:01 Заглавие: |
|
|
| Отделните ламели трябва да имат лакова изолация помежду си и да са от силициева ламарина. Това намалява вихровите токове и загубите. Ако не са изолирани помежду си не виждам смисъл магнитопровода да е ламелен, а не едно парче метал. |
|
|
 |
|