|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
GeoTon4 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 10, 2008 1:45 Заглавие: |
|
|
http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/53677/FAIRCHILD/ML4800CP.html това е управляващия интеграл. При мен мосфетите в първичната са два и съответния съмнителен, ако гледам по тази схема се явява Q3. Но утре ще огледам по-подробно. Електролитите съм ги сменил всичките, на греца е само един. Проверил съм дребни транзистори между интеграла и мощните мосфети. Няма с какво да снимам платката , а и няма голяма полза, защото е залята почти цялата с някакво лепило... Трудно е за проследяване и демонтиране на каквото и да било. По-горе съм дал линк за марката и модела на компютъра, от който е захранването. Молекса към дъното е 14 пина, размера е нестандартен също. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 10, 2008 18:34 Заглавие: |
|
|
Този Q3 има ли във веригата на сорса резистори на схемата са дадени като R21 & R22-провери дали не са си променили стойноста или единия да е прекъснал.Захранването на чипа колко волта е? _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
GeoTon4 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 11, 2008 12:27 Заглавие: |
|
|
Замених 2SK2648 с 2SК962. Захранването тръгна с пълна мощност, компютъра върви без проблеми. Теста с пръста се оказва много ефикасен. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|