| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dobri_dojeee Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 10, 2008 18:05 Заглавие: Смяна на кинескоп Philips с А68KZN696X99 Toshiba -РЕШЕНО! |
|
|
Здравеjте, значи намерих си кинескоп (Телевизора е GRUNDIG ST 72-860 TOP, CUC 2031) А68KZN696X99 Toshiba стария е на Philips A68--------- (хвърлих го вече и не знам другите означения) беше заминал синия цвят,сега проблема ми е в отклонителната тази е с по малко съпротивление на хоризонталната намотка и R 55006 изгоря и крайния изгоря, смених ги R 55006 сложих 6.8Ом 5W и много здрав краен сега не гори обаче го пускам през бобина но не става много грее бобината.Прилагам схемата на точното място може ли някой да ми каже какво точно да сменя .Благодаря ви. _________________ Човек се учи цял живот |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 10, 2008 22:19 Заглавие: |
|
|
Сега ми се отдава случай, да напиша нещо, за което отдавна чета по форума. За съпротивление на отклонителна система на ХО. Какво означава 1, 2 или 3ом.мерено с уред? Да не говоря по въпроса, че точното мерене на малки съпротивления, не може да се направи с обикновен уред с кабели. И свързано ли е това с работата на телевизора? Не мислите ли, че е по важно индуктивното съпротивление? А то зависи от това, дали тая отклонителна система ще работи на 50Hz телевизор или на 100Hz.?
Правилото за мерене на отклонителна система за ориентир, важи само при кадровата развивка. Дали са вързани двете намотки последователно, или паралелно? Там честотата не е от значение(тъй като е ниска), а и постояннотоковото съпротивление е доста по голямо, свързано с точността на уреда дето се ползва. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 10, 2008 22:31 Заглавие: |
|
|
Забравих да пиша че и този кинескоп е от 100 херцов Grundig.И двата са 100 HZ-ови. _________________ Човек се учи цял живот |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 10, 2008 22:35 Заглавие: |
|
|
Мисля че ако пазиш старата отклонителна система може да я монтираш на новия кинескоп.Това ще ти спести другите проблеми.Вероятно сходимоста няма да се наруши значително.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 11, 2008 10:29 Заглавие: |
|
|
Да сменя ако иска,но да не си отвори двойна работа.Аз поне когато съм сменял ОС на 29ки от Philips на Samsung-резултата винаги е бил плачевен. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Окт 11, 2008 13:21 Заглавие: |
|
|
Това вече го направих нищо не става много е зле няма никакви сходимости.Други идей някой ако има в атача е цялата схема на ХО. _________________ Човек се учи цял живот |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 11, 2008 13:55 Заглавие: |
|
|
Можеш ли да кажеш новия кинескоп от какъв Grundig е, за да се види там как е изпълнено и стойности на някои елементи? Също, как е хоризонталния размер? Не разбрах точно, какво означва пускам го през бобина, ама много грее? Тя трябва да е със съответните параметри. При 100Hz, обикновенно са с лицендрат проводник. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
dinko Опитен потребител

Регистриран на: 28 Ное 2005 Мнения: 603 Местожителство: СОФИЯ - СЛИВЕН
|
Пуснато на: Съб Окт 11, 2008 17:34 Заглавие: |
|
|
Телевизора е GRUNDIG ST 72-860 TOP от кога този модел е 100ХЕРЦОВ? Точно тук е проблема ти ,а ако искаш да слагаш Toshiba на мястото на Philips (1во краче на Toshiba-та трябва да е на маса) _________________ 0882 077 996 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Окт 12, 2008 15:52 Заглавие: |
|
|
Да явно съм се заблудил,найстина не е 100 херцов сега трябва да преработя отклонителната. _________________ Човек се учи цял живот |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 13, 2008 23:11 Заглавие: Смяна на кинескоп |
|
|
| Проблемите няма да свършат само с отклонителната система.Toshiba-та иска и по високи напрежения за ускорение и най-вече за фокус.При 100Херцовите Grundig за единя модел кинескоп има и динамичен фокус,отвори и прочети хубаво сервизното описание и таблиците със стойностите при единя и при другия модел,обикновенно Grundig дават подробни данни за всички използвани кинескопи и елементите около тях.И аз съм пробвал за по-просто директна замяна,но не става,трябва ровене в таблиците и търпение при експериментите.Желая ти успех и пиши при добър хепи-енд. |
|
|
 |
|