Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Смяна на кинескоп Philips с А68KZN696X99 Toshiba -РЕШЕНО!
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dobri_dojeee
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пет Окт 10, 2008 18:05    Заглавие: Смяна на кинескоп Philips с А68KZN696X99 Toshiba -РЕШЕНО! Отговорете с цитат

Здравеjте, значи намерих си кинескоп (Телевизора е GRUNDIG ST 72-860 TOP, CUC 2031) А68KZN696X99 Toshiba стария е на Philips A68--------- (хвърлих го вече и не знам другите означения) беше заминал синия цвят,сега проблема ми е в отклонителната тази е с по малко съпротивление на хоризонталната намотка и R 55006 изгоря и крайния изгоря, смених ги R 55006 сложих 6.8Ом 5W и много здрав краен сега не гори обаче го пускам през бобина но не става много грее бобината.Прилагам схемата на точното място може ли някой да ми каже какво точно да сменя .Благодаря ви.
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пет Окт 10, 2008 22:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Сега ми се отдава случай, да напиша нещо, за което отдавна чета по форума. За съпротивление на отклонителна система на ХО. Какво означава 1, 2 или 3ом.мерено с уред? Да не говоря по въпроса, че точното мерене на малки съпротивления, не може да се направи с обикновен уред с кабели. И свързано ли е това с работата на телевизора? Не мислите ли, че е по важно индуктивното съпротивление? А то зависи от това, дали тая отклонителна система ще работи на 50Hz телевизор или на 100Hz.?
Правилото за мерене на отклонителна система за ориентир, важи само при кадровата развивка. Дали са вързани двете намотки последователно, или паралелно? Там честотата не е от значение(тъй като е ниска), а и постояннотоковото съпротивление е доста по голямо, свързано с точността на уреда дето се ползва.
dobri_dojeee
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 10, 2008 22:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Забравих да пиша че и този кинескоп е от 100 херцов Grundig.И двата са 100 HZ-ови.
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Пет Окт 10, 2008 22:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че ако пазиш старата отклонителна система може да я монтираш на новия кинескоп.Това ще ти спести другите проблеми.Вероятно сходимоста няма да се наруши значително. Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 11, 2008 10:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Да сменя ако иска,но да не си отвори двойна работа.Аз поне когато съм сменял ОС на 29ки от Philips на Samsung-резултата винаги е бил плачевен.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
dobri_dojeee
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 11, 2008 13:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Това вече го направих нищо не става много е зле няма никакви сходимости.Други идей някой ако има в атача е цялата схема на ХО.
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Съб Окт 11, 2008 13:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Можеш ли да кажеш новия кинескоп от какъв Grundig е, за да се види там как е изпълнено и стойности на някои елементи? Също, как е хоризонталния размер? Не разбрах точно, какво означва пускам го през бобина, ама много грее? Тя трябва да е със съответните параметри. При 100Hz, обикновенно са с лицендрат проводник.
dinko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: СОФИЯ - СЛИВЕН

МнениеПуснато на: Съб Окт 11, 2008 17:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Телевизора е GRUNDIG ST 72-860 TOP Rolling Eyes от кога този модел е 100ХЕРЦОВ? Точно тук е проблема ти ,а ако искаш да слагаш Toshiba на мястото на Philips (1во краче на Toshiba-та трябва да е на маса)
dobri_dojeee
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 12, 2008 15:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Да явно съм се заблудил,найстина не е 100 херцов сега трябва да преработя отклонителната.
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Пон Окт 13, 2008 23:11    Заглавие: Смяна на кинескоп Отговорете с цитат

Проблемите няма да свършат само с отклонителната система.Toshiba-та иска и по високи напрежения за ускорение и най-вече за фокус.При 100Херцовите Grundig за единя модел кинескоп има и динамичен фокус,отвори и прочети хубаво сервизното описание и таблиците със стойностите при единя и при другия модел,обикновенно Grundig дават подробни данни за всички използвани кинескопи и елементите около тях.И аз съм пробвал за по-просто директна замяна,но не става,трябва ровене в таблиците и търпение при експериментите.Желая ти успех и пиши при добър хепи-енд.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети