| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Окт 13, 2008 17:15 Заглавие: SUNTER-проблем при първоначален старт-Решено |
|
|
Телевизора е с блок с MAB процесора.Проблема е че като се стартира от пулта и на дисплея излизат гергелеци и забива така.СЛед изключване от мрежовия и повторно включване си заработва нормално.Проблема съм го решавал много лесно с допълнително блокче за 5 волта за дежурния.Но ми е интересно някой ако се е борил с дефекта и има резултат да сподели.5 волта са добре ,12 също.Вкарва някакъв пик при пускането,но не ми се вглабява толкова ,че за този "старец"не си заслужава. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и.
Последната промяна е направена от bai_tishan на Сря Окт 15, 2008 13:12; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
radoslavn Опитен потребител

Регистриран на: 12 Ное 2004 Мнения: 484 Местожителство: гр.Карнобат
|
Пуснато на: Пон Окт 13, 2008 18:08 Заглавие: |
|
|
транзистора в захранването дето е от рода на BF459-нов с радиатор _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Окт 13, 2008 19:23 Заглавие: |
|
|
Този BF е стартовото захранване на ШИМ схемата.Не виждам какъв проблем да прави при условие ,че телевиора си е в стедбай и импулсното си работи без проблем и в двата режима-стендбай и работен _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
KrasiSavov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 13, 2008 20:37 Заглавие: |
|
|
| Колега, опитай с презапояване на резистори в топлата част.Някои от тях дори опичат местата на спойките, та дори и платката.Има един кондензатор 33mf 25v или 35v (не помня точно напрежението) смени го на 47mf. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2008 7:42 Заглавие: |
|
|
Това е направено още след махането на капака-знам им болките на тия.... _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2008 20:58 Заглавие: |
|
|
| а,паметта как е ,bai tishanе |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Окт 15, 2008 8:43 Заглавие: |
|
|
Zapad едва ли е от нея.С два блока се държи по едини същ начин.Нещо по захранването е -днеска ще го боря ако ми остане време.
Реших проблема по бързия начин-с трафче за стендбайизаспа. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|