|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jivkojj Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2008 9:31 Заглавие: Въпроси за Eagle |
|
|
Здравейте отново.
Тъй като предната тема ми я затвориха, ще отворя нова със няколко въпросчета относно програмата. Благодарение на Vaklin съм докарал до опроводяването и така:
1. По какъв начин мога да задам на автоматичното опроводяване да води 2 пътечки заедно и да са с еднаква дължина, както например се налага при серийни шини?
2. Има ли начин предварително да се укажат пътеки с различни дебелини, например захранващите да са по-широки, а шините със сигнали - да са по-тънки
3. Има ли нещо подобно на autoplace - да мога да заключа контекторите на определени позиции, а останалите компоненти да може да ги разполага оптимално.
Мерси предварително  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2008 10:04 Заглавие: |
|
|
1. Не опроводявай цялата платка на един път. Избери само тези висящи връзки които ти трябват за шината. В рутирането има приоритети и посоки и количество слоеве и т.н. Създай си задача "шини" и си я ползвай.
2. Предварително не. Може би ако си поиграеш, ще може да зададеш в DRC'то, че има шина "захранване" която да е с минимална дебелина ХХ, но никой не го прави така. Тази шина трябва след това да я преименуваш във възлите в които се разклонява и т.н. Все пак, не се предполага всеки елемент в платката да консумира по 100+ ампера. Ползвай насоките от точка 1.
3. Оптималното разполагане се получава с Handplace. Не ползвай кракнати версии! Ще береш ядове. В следващата ключът ще е баннат, платкаджиите ще те псуват и т.н. Ако е само заради размера на платката е оправдано донякъде, но след това намери начин да отключиш проекта по горецитираните причини.
И изобщо, проектирането е творчество. Няма строги правила за това как ще го направиш. Иска се "поглед върху нещата". CAD, CAM и т.н. програмите са само инструмент. Нещо като четката за художника. АутоКАД не е CAD система. Онзи ден ми се наложи да свърша една работа на тази илюзия и си еба мамата. Тези дето са го измислили, не са имали връзка с централната нервна система. Всичко им е било basic instinct. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2008 10:28 Заглавие: |
|
|
jivkojj,предната ти тема беше заключена защото първо-проблема в нея беше решен,а след това тя си прерастна в откровен лаф-мохабет.
И въобще това което е писано в нея накрая да си го прочел така
Случайно
| Цитат: | Считам темата за решена и я заключвам.Ако питащия има нещо впротив-да пише едно ЛС на модератор да я отключи |
Не е нужно да набълваш пет твои тема в раздела,за една и съща програма,при положение че можеше да пишеш на модератор да ти отключи старата тема  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
jivkojj Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2008 10:38 Заглавие: |
|
|
Vaklin, мерси за бързата реакция!
1. Как мога да селектирам отделните връзки за опроводяване? Останалата част за приоритетите, посоките и слоевете е ОК, но как да избера 2-те връзки, които предварително да се опроводяват ?
2. Исках предварително да задам дебелините, за да може да се справи с аутороутинга. Имам 2 двуредови куплунга 1.27х1.27 и между пиновете им не може да мине диря с нормалната дебелина и съответно ги оставя неопроводени, като съответно затваря всички достъпи за ръчно опроводяване. Имено тях исках да изтъня.
3. Аз си ги разположих ръчно, но все пак ми беше интересно дали има оптимизации някакви. Иначе програмата ми е съвсем легално закупена и опроводява до 4 слоя, но в случая трябва да са 2.
Навремето работех с CadStar под DOS и като че ли ми беше по-удобна. А за АутоКАД - споделям мнението ти! |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2008 14:20 Заглавие: |
|
|
1. Като пуснеш ауторутинга не му давай го, а цъкни на желаните връзки.
2. Всички дебелини и разстояния (дистанции) се задават в DRC.
3. Ебах го! Ти не си Българин. Българинът пари за софтуер и любов не дава! Изключи слоевете които не ти трябват. Там където задаваш посоките и оптимизациите дай офф на ненужните слоеве.
Всяка CAD система си има концепция. И на мен концепцията на Protel не ми харесва, но както виждаш, има хора които я ползват. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
jivkojj Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2008 15:40 Заглавие: |
|
|
Vaklin, благодаря ти! Сега опроводява точно както трябва да е.
С удоволствие те черпя бира, макар и виртуално! |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2008 15:59 Заглавие: |
|
|
От виртуално черпене и виртуален секс станах алкохолик с маниакални наклонности. Казваш град, адрес, пристъпаме с другарите, мезиме ... и си тръгаме след три деня.
Същото и за секса, кат' ма повика некоя булка, ама без другарите. Я там и сам си мо'а. Или поне така си мисля. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|